SİYONİST GÜÇLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ: 10 YARALI

 

Görüntülenme: 1650 Tarih: 31 Ocak 2020 03:16
SİYONİST GÜÇLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ: 10 YARALI

Kudüslülerin "Büyük Sabah" kampanyası çerçevesinde bugün sabah namazında Mescidi Aksa'da gerçekleştirdikleri buluşmada sabah namazını kılmalarının ardından işgal güçlerinin baskın düzenlemeleri sebebiyle namaza gelenlerden en az 10 kişi yaralandı, 3 kişi de işgal güçleri tarafından gözaltına alındı.
 
Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal ordusuna mensup çok sayıda işgalci asker sabah namazı esnasında Mescidi Aksa'ya baskın düzenledi ve namaz kılanların namazdan sonra çıkmaları esnasında kendilerine saldırdılar. Namazdan çıkanlar saldırı üzerine tekbir getirdi ve "Canımız, kanımız sana feda olsun ey Aksa!" diye slogan attılar.
 
Sağlık kaynaklarının verdiği bilgilere göre 10 kişi Mescidi Aksa'nın alanı içinde işgalci askerlerin attığı lastik kaplamalı mermilerle yaralandı. Bunlardan birinin başından yaralandığı ifade edildi.
 
İşgal güçlerinin Mescidi Aksa'nın kapılarında da namazdan çıkanlara saldırdıkları ve Hitta Kapısı'nda 3 genci üzerlerine saldırdıktan sonra gözaltına aldıkları belirtildi. Gözaltına alınanların isimlerinin Muhammed Ebu Şuşe, Mahmud Et-Tiryaki ve Ahmed El-Kisvani olduğu belirtildi.
 
İşgal güçlerinin Mücahitler Caddesi'ndeki askeri varlıklarını da artırdıkları belirtildi.
 
Bugün "Büyük Sabah" kampanyasının üçüncü Cuması olması ve aynı zamanda bugünün ABD'nin Yüzyılın Anlaşması planına karşı Öfke Cuması ilan edilmesi sebebiyle Mescidi Aksa'da ve El-Halil'deki Hz. İbrahim Camisi'nde sabah namazında büyük bir kalabalık toplanmıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar