SİYONİST GÜÇLER HZ. İBRAHİM CAMİİ'Nİ BU SENE İÇERİSİNDE 7 KEZ KAPATTI

 

Görüntülenme: 2099 Tarih: 10 Ekim 2019 02:12
SİYONİST GÜÇLER HZ. İBRAHİM CAMİİ'Nİ BU SENE İÇERİSİNDE 7 KEZ KAPATTI

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı, işgalcilerin yılbaşından bu yana Hz. İbrahim Camii’ne yönelik ihlallerine değinerek, işgal rejiminin camiye el koymaya ve camiyi Yahudileştirmeye çalıştığını ifade etti.
 
Bakanlık, işgal rejiminin El-Halil kentindeki Hz. İbrahim Camii’ni geçtiğimiz 9 ay içerisinde 7 gün tamamen kapattığını ve 443 vakitte ezan okunmasına izin vermediğini, 21 kez değişiklik yapma ve Yahudileştirme girişiminde bulunduğunu açıkladı.
 
Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı Vekili Bessam Ebu’r-Rab, dün (9 Ekim Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Hz. İbrahim Camii’ni Yahudileştirme politikasını uygularken hiçbir çabadan kaçınmadığını, cemaate ve Eski Belde semti sakinlerine keyfi uygulamalar dayattığını söyledi.
 
Hz. İbrahim Camii’nin yılbaşından bu yana birçok saldırı ve ihlale maruz kaldığını kaydeden Ebu’r-Rab, işgal rejimi cumhurbaşkanı ve başbakanının camiye baskın düzenlediklerini hatırlattı.
 
Ebu’r-Rab, işgal rejimi eski adalet bakanı Ayelet Şaked’in de El-Halil kentinde yeni bir Yahudi mahallesi kurulması çağrısında bulunduğuna işaret etti.
 
İşgal güçlerinin Hz. İbrahim Camii’ni kuşatmayı ve caminin işlerine karışmayı sürdürdüğünü belirten Ebu’r-Rab, caminin avlusundaki zeytin ağaçlarından bazılarının işgalcilerce kesildiğini ve Yahudi yerleşimcilerin cami görevlilerinin yetkilerine müdahale ettiklerini bildirdi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar