SİYONİST GÜÇLER EL HALİL'DE İNŞAAT HALİNDEKİ CAMİYİ YIKTI

 

Görüntülenme: 2531 Tarih: 02 Eylul 2019 17:15
SİYONİST GÜÇLER EL HALİL'DE İNŞAAT HALİNDEKİ CAMİYİ YIKTI

İşgal güçleri, bugün Batı Yaka’nın güneyindeki El-Halil kentinin güney bölgesinde inşaat halindeki bir camiyi yıktı.
 
Görgü tanıkları, işgal güçlerinin iki buldozerle Kharsina Yahudi Yerleşkesi yakınlarındaki Cevher Dağı bölgesine baskın düzenlediğini ve bölgede bulunan inşaat halindeki camiyi yıkmaya başladığını söyledi.
 
Görgü tanıkları ayrıca yıkılmadan önce caminin çatısının kapatıldığını ve açılışa hazırlandığını, işgal güçlerinin camiyi “C” bölgesinde yer aldığı gerekçesiyle yıktığını ifade etti.
 
Öte yandan, işgal belediyesi dün akşam Kudüs’e bağlı Silvan beldesinin El-Bustan Mahallesi’nde Me’mun Celacil isimli Filistinliyi ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle işyerini kendi elleriyle yıkmaya mecbur etti.
 
Vadi Hulve Bilgi Merkezi’ne konuşan Celacil, işgal belediyesinin yaklaşık bir ay önce işyerini ruhsatsız inşa ettiği gerekçesiyle belediyeye çağrıldığını ve işgal belediyesinin işyeri hakkında idari yıkım kararı verdiğini söyledi.
 
Dükkanının beton zemin, direkler ve sac tavandan oluştuğunu kaydeden Celacil, işgal belediyesinin 30 metrekare genişliğindeki işyerinin tamamen yıkılmasını istediğini bildirdi.
 
Filistinlilerin ev ve işyeri inşaat etmesine izin vermeyen işgal yönetimi, mevcut evlerini ve işyerlerini de ruhsatsız inşa edildikleri bahanesiyle yıkıyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar