SİYONİST GÜÇLER BATI YAKA'DA FİLİSTİNLİ BİR KIZ ÖĞRENCİYİ ESİR ALDI

 

Görüntülenme: 2652 Tarih: 07 Eylul 2019 12:59
SİYONİST GÜÇLER BATI YAKA'DA FİLİSTİNLİ BİR KIZ ÖĞRENCİYİ ESİR ALDI

İşgal güçleri bugün Batı Yaka'daki Beir Zeit Üniversitesi'nde okuyan Semah Ceradat adlı bir kız öğrencinin El-Bire'deki evine baskın düzenleyerek kendisini tutukladılar.
 
Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal ordusuna mensup askerler Semah Ceradat adlı öğrencinin ailesinin evine baskın düzenleyerek önce evde sıkı arama yaptı ve eşyalara zarar verdiler. Sonra da öğrenciyi tutuklayarak götürdüler.
 
İşgal güçlerinin geçtiğimiz hafta içinde de İletişim Fakültesi'nde okuyan Meys Ebu Ğuş adlı bir kız öğrenciyi Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya mülteci kampından tutukladıkları bildirildi.
 
Ayrıca Ramallah'ın kuzeyindeki Kuber beldesinde de iletişim alanında öğretim görevlisi bayan Veddad El-Berğusi'yi tutukladıkları bildirildi.
 
Hamas, bayanların işgal güçleri tarafından tutuklanmasıyla ilgili yaptığı açıklamasında hanımların tutuklanmasının Filistin halkının azmini kırmayı amaçlayan boşuna bir çaba olduğunu dile getirdi.
 
Hamas'ın Siyasi Birim üyesi Musa Dudin hanımların işgal güçleri tarafından art arda tutuklanmasından sonra yaptığı açıklamada işgal ordusunun Filistin halkına yönelik düşmanca tutumunu her alanda sergilediğine dikkat çekti.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar