SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

 

Görüntülenme: 2023 Tarih: 29 Mart 2020 17:12
SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

İşgal altındaki Batı Şeria’da, dün akşam İsrail işgal güçleri tarafından düzenlenen saldırı sırasında dört Filistinli yaralanırken 7 Filistinli de tutuklandı.
 
El-Halil kentinde, İşgal güçlerinin düzenlediği operasyon sırasında, atılan plastik mermiler ve göz yaşartıcı gazlar nedeniyle iki Filistinli genç yaralanırken, Yatta beldesinin et-Tuvâna köyünde İsrail işgal güçleri ile köy halkı arasında çıkan çatışmalar sırasında ise üç Filistinli tutuklandı.
 
Olay yerine gelen Kızılay ekipleri konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: İsrail işgal güçleri plastik mermiler ve göz yaşartıcı gazlarla halka ateş açtı ve bu saldırı sonucunda iki Filistinli yaralandı.
 
El-Halil’in güneyindeki Halk Direniş Komiteleri Koordinatörü Ratib el-Cebur konuyla ilgili açıklamasında, işgal güçlerinin Kusay Halil köyüne baskın düzenlediğini, köyden olan Halil İsa Rib’i (24), Şadi İyad Hüseyin Rib’i (23) ve Vecdi Cemal Muhammed İsa Rib’i (21) isimli Filistinlileri tutukladığını belirtti.
 
Ayrıca, Yatta beldesinin doğusundaki Filistin topraklarında inşa edilen Hafat Maon Yahudi yerleşkesinden gelen Yahudi yerleşimciler, İsrail işgal ordusunun koruması altında beldeye baskın düzenledi, bölge halkı ile çobanlara taşlı saldırıda bulundu.
 
Diğer taraftan İsrail işgal güçleri ile yaşanan çatışmalar sırasında, atılan göz yaşartıcı gaz bombaları nedeniyle Filistinli iki genç yaralanırken, dün akşam Kalkilya’nın doğusundaki Kefer Kaddum köyüne düzenlenen baskın sırasında Filistinli iki kardeş tutuklandı.
 
Kefer Kaddum köyündeki Halk Direniş Komitesi Koordinatörü Murad Şityevi yaptığı açıklamada, işgal güçleri tarafından tutuklanan iki genç kardeşin İslam (14) ve Leys Abdürrahim (13) olduğunu belirtti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar