SİYONİST ASKERLERİN SALDIRISINDA GÖZÜNÜ KAYBEDEN FİLİSTİNLİ GAZETECİYE DESTEK KAMPANYASI

 

Görüntülenme: 1931 Tarih: 17 Kasım 2019 02:26
SİYONİST ASKERLERİN SALDIRISINDA GÖZÜNÜ KAYBEDEN FİLİSTİNLİ GAZETECİYE DESTEK KAMPANYASI

Filistinli ve Arap dünyasındaki gazeteciler, işgal güçlerinin gerçekleştirdiği vahşi saldırıda bir gözünü kaybeden Filistinli gazeteci Muaz Amarine ile dayanışma için internet ortamında ve sivil etkinlikler yoluyla bir kampanya başlattılar.
 
İşgal güçlerinin 15 Kasım Cuma günü gerçekleştirdikleri korkunç saldırıda, 35 yaşındaki Filistinli fotomuhabir Muaz Amarine'nin sol gözüne mermi isabet etmiş ve bunun sonucunda Amarine bu gözünü tamamen kaybetmişti. Bu saldırının gerçekleştiği sırada Amarine, Filistin'in Batı Yaka bölgesinin güneyinde yer alan El-Halil şehrinin kuzeyinde bulunan Surif beldesinde yahudi yerleşimine karşı gerçekleştirilen gösterileri izlemeye çalışıyordu. 
 
Amarine ile dayanışma için sosyal medyada kampanya başlatan gazeteciler bir gözlerini elleriyle veya beyaz gazlı bezle kapatarak fotoğraflarını çektirip yayınlamak suretiyle Muaz Amarine'nin maruz kaldığı duruma dikkat çekmeye çalıştılar. 
 
Gazeteciler yaptıkları açıklamalarda da bu kampanyanın aynı zamanda işgal güçlerinin gazetecilere yönelik insanlık dışı tutumuna ve Filistin'de yaşanan gerçeklerin kamuoyuna yansıtılmasını engelleme amaçlı vahşi uygulamalarına  dikkat çekme amacı taşıdığını dile getirdiler. 
 
Filistin Gazeteciler Sendikası da yaptığı açıklamada Filistinli fotomuhabir Muaz Amarine'ye yönelik saldırıyı, işgal rejiminin gerçekleri yerel kamuoyuna ve dünya kamuoyuna yansıtmaya çalışan gazetecilere yönelik uygulamalarını kınadığını ifade etti. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar