SİYONİST ASKERLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

 

Görüntülenme: 2018 Tarih: 31 Mayıs 2020 04:04
SİYONİST ASKERLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Filistinliler koronavirüs nedeniyle yaklaşık iki buçuk aydır kapalı olan Mescidi Aksa'nın kapılarını bugün sabah namazında tekbirlerle ve tehlillerle açarak içeri girdiler ve binlerce kişi sabah namazını Mescidi Aksa'nın içinde kıldı. Bu vesileyle Yüce Allah'ın veba musibetini kaldırması ve Mescidi Aksa'yı koruması için dua ettiler. 
 
Ancak çok geçmeden İsrail işgal güçleri Mescidi Aksa'nın alanına baskın düzenleyerek tutuklamalar yapmaya başladılar. 
 
İşgal güçleri Mescidi Aksa'nın ibadete açılmasının hemen ardından yahudi yerleşimcilerin de buraya sabah baskını düzenlemelerine izin verdiler. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgilere göre Müslümanlardan onlarca kişi sabah namazından sonra Mescidi Aksa'nın alanı içinde kaldı. İşgal polisi onları buradan zorla çıkarmaya ve Mescidi Aksa'nın alanını tamamen boşaltmaya çalıştı. 
 
İşgal polisi Müslümanları dışarı çıkarmaya çalışırken bazılarını da gözaltına aldı. Sundus Uveys adlı genç bayanın basın kartını göstermesine rağmen işgal polisi tarafından gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınan diğer kişilerin isimlerinin de Raide Said, İhab Ebu Sinine ve Luey Cabir olduğu belirtildi. 
 
İşgal polisi bunlardan Uveys ve Said'i polis merkezine götürmesinden sonra Mescidi Aksa'dan uzaklaştırma şartıyla serbest bıraktı. 
 
İşgal polisinin Kudüs'ün Eski Şehir mıntıkasında düzenlediği bir baskında da Ubade Necib adlı genci gözaltına aldığı belirtildi. Ayrıca Kudüs'teki Esir Kulübü'nün Müdürü Nasır Kavs'ı da polis merkezine çağırdılar. Onun dışında da bazı kişilerin evlerine baskın düzenleyerek polis merkezlerine gitmeleri için yazı bıraktılar. 
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar