SİYONİST ASKERLER FİLİSTİNLİ 3 ÇOCUĞUN YANGINDA ÖLMESİNE SEBEP OLDU

 

Görüntülenme: 1877 Tarih: 21 Ağustos 2019 00:40
SİYONİST ASKERLER FİLİSTİNLİ 3 ÇOCUĞUN YANGINDA ÖLMESİNE SEBEP OLDU

İsrail’de faaliyet gösteren insan hakları derneği, işgal ordusunun geçtiğimiz aylarda El-Halil’de Filistinli üç çocuğun yangında ölmesine sebep olduğunu açıkladı.
“Vatandaş Hakları Derneği” konuyla ilgili yayınladığı raporda, beş ay önce El-Halil’deki Er-Recebi ailesinin evinde çıkan yangına değindi.
Raporda, itfaiye görevlilerinin yangına zamanında müdahale etmeleri halinde 4 yaşındaki Vail, 2,5 yaşındaki Vedi’ ve 1,5 yaşındaki Melek’in kurtulma şansı olacağı fakat itfaiyenin müdahalesinin geciktiği kaydedildi.
İşgal güçlerinin yangını söndürmeye giden Filistinli itfaiye görevlilerini kontrol noktasında dakikalarca beklettiği belirtilen raporda, Er-Recebi ailesinin evinin işgal güçlerinin kontrolünde olan Eski Belde semtinde bulunduğu hatırlatıldı.
Vatandaş Hakları Derneği, işgal ordusundan olayla ilgili izahat istediklerini fakat taleplerinin görmezden gelindiğini söyledi.
El-Halil’deki ırkçı ayrımcılığın kentte yaşayan Filistinlilerin haklarının ihlaline yol açtığı belirtilen raporda, itfaiye ve ambulans gibi araçların durdurulup geciktirilmesi için herhangi bir gerekçe olmadığını ifade etti.
Raporda, işgal ordusunun güvenlik anlayışının Filistinlilerin sadece ihtiyaçlarını değil hayatlarını da önemsemediği kaydedildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar