SİYONİST ANALİST BEN CASPİT İSRAİL'İN GÜVENLİK BÜTÇESİNİ NEDEN ARTTIRDIĞINI VE YAKLAŞAN TEHDİDİ AÇIKLADI

 

Görüntülenme: 2480 Tarih: 07 Ekim 2019 17:56
SİYONİST ANALİST BEN CASPİT İSRAİL'İN GÜVENLİK BÜTÇESİNİ NEDEN ARTTIRDIĞINI VE YAKLAŞAN TEHDİDİ AÇIKLADI

Bir siyonist analist, Knesset seçimleri sonrası yapılan birinci İsrail güvenlik kabinesi toplantısının İran'ın İsrail aleyhine artan tehditlerini incelemek için yapıldığını vurguladı.

Qodsna'nın haberine göre, İsrail medyası son Knesset seçimleri sonrası Siyonist rejim güvenlik kabinesinin ilk toplantısının geçen gün düzenlendiğini duyurdu. Bu oturum, Netanyahu'nun perşembe günü İsrail'e yönelik artan güvenlik tehditleri üzerine yaptığı vurgudan sonra düzenlendi. İsrailli analistler bu vurguları, İran'ın daha çok bölgedeki askeri hareketliliğine bağlıyor.

Siyonist analistlerden Ben Caspit konuyla ilgili şunları söyledi: "İsrail İran'ın Suriye'deki ve son zamanlarda Irak'taki askeri varlığına karşı savaşa girmeye hazırlanıyor ve muhtemelen bu savaş aleni bir şekilde tüm cephelerde başlayacak ve Ortadoğu'nun önemli bir bölümünü kapsayacak. Belki de bu askeri gelişmeler Netanyahu ve Rivlin'in acilen güvenlik bütçesini milyarlarca şikel artırma ihtiyacının bir delili olabilir. Bu Siyonist yetkililer, bu seferki tehdidin çok daha ciddi olduğunu vurguladılar. Şimdi üst düzey İsrail emniyet yetkilileri, Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'ye yapılan suikast girişiminin ardından İran cephesiyle çatışma çıkmasından ciddi bir tedirginlik duyuyor. İsrail bu iranlı komutana suikast planı yaptıysa tedirginlikleri çok normal zira büyük ihtimalle böylesi bir olay tarafları aşikar bir savaşa çeker. Yapılan değerlendirmelere göre; İran, İsrail hava kuvvetleri tarafından kendisine ve Irak ve Suriye'de İran'la birlikte hareket eden güçlere karşı yapılan saldırılara tüm gücüyle cevap vermeye kararlı ve İsrail güvenlik kurumlarının öngörüsüne göre İran'ın bu seferki cevabı zayıf olmayacak. Hatırlanacağı üzere İranlılar son zamanlarda düşmalarını nasıl gafil avlayacaklarını bildiklerini ve hava savunma sistemlerinden geçerek karşı tarafa çok ciddi zararlar verebileceklerini ispatlamışlardı.''

kudusgunu.com

Yorumlar