ŞEYH ZAKZAKİ'NİN KIZI SÜHEYLA: FİLİSTİNLİLERİN ÖZGÜRLÜK HAREKETLERİ NİJERYA MİLLETİNE İLHAM VERMİŞTİR

 

Görüntülenme: 3410 Tarih: 11 Aralık 2019 12:42
ŞEYH ZAKZAKİ'NİN KIZI SÜHEYLA: FİLİSTİNLİLERİN ÖZGÜRLÜK HAREKETLERİ NİJERYA MİLLETİNE İLHAM VERMİŞTİR

Şeyh Zakzaki'nin kızı Süheyla Zakzaki, Nijerya müslümanlarının devamlı olarak Filistin davası ile ilgili gösteri ve yürüyüşlere katıldıklarını ve dünya müstekbirlerine karşı nefretlerini ortaya koyduklarını söyledi.

Bilindiği gibi Nijerya İslami Hareketi'nin lideri Şeyh İbrahim Zakzaki müstekbirlerin zulümleri karşısında direnişin sembolüdür.

Nijerya'da on yıllardır kültürel ve dini faaliyetlerde bulunan Şeyh Zakzaki şu ana kadar defalarca saldırıya uğramış ve tutuklanmıştır. O şu anda ölümcül bir hastalığa yakalanmış olmasına rağmen halen zindanda tutulmaktadır. Fakat kendisi ağır hastalığına ve tüm zorluklara rağmen Siyonist dostu Suudi Amerikancı Buhari yönetimine karşı direniş göstermeye devam etmektedir.

Şeyh Zakzaki'nin sürekli olarak üzerinde durduğu konulardan biri, Filistin'in Siyonist işgalden kurtarılması ve Filistinli mültecilerin desteklenmesiydi.

Qodsna muhabiri Şeyh'in kızı Süheyla Zakzaki ile bu konuda kısa bir söyleşi gerçekleştirdi.

Babasının Filistin'le ilgili düşünceleri ve çalışmaları hakkında kızı Süheyla Zakzaki şunları söyledi:

"Şeyh Zakzaki'nin en önemli faaliyetlerinden birisi Filistin ve Kudüs meselesi idi. Şeyh, Nijerya'da Filistin'le ilgili düzenlenen tüm miting ve yürüyüşleri organize eder ve katılırdı. Bildiğiniz gibi ben üç erkek kardeşimi Kudüs Günü yürüyüşünde şehit verdim.

Kudüs, tüm dünya Müslümanlarının ortak davasıdır. Nijerya Müslümanları da Filistin meselesi ile ilgili gösteri ve yürüyüşlere sürekli olarak katılmakta ve müstekbirlere olan nefretini göstermektedir.

Filistinlilerin özgürlük hareketleri ve Kudüs intifadası Nijerya milleti için her zaman ilham verici olmuştur ve İnşallah yakın bir gelecekte Kudüs'ün kurtuluşuna şahitlik edeceğiz."

kudusgunu.com

Yorumlar