SERGEY LAVROV GENERAL KASIM SÜLEYMANİ SUİKASTİ HAKKINDA KONUŞTU

 

Görüntülenme: 1526 Tarih: 17 Şubat 2020 02:35
SERGEY LAVROV GENERAL KASIM SÜLEYMANİ SUİKASTİ HAKKINDA KONUŞTU

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü’nün eski komutanı General Kasım Süleymani’ye düzenlenen suikastı uluslararası yasaların şerefsizce ihlali niteledi.

Fars haber ajansının haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İtalya’nın La Stampa gazetesine verdiği mülakatta, Washington’un General Süleymani’yi şehit ettikten sonra İran ve ABD arasında gerginliğin tırmanmasına işaretle, Moskova yönetimi BM bildirgesine aykırı olan ve gerginliği tırmandıran her türlü uygulamayı kınadığını belirtti.

Rus Bakan Lavrov, ABD terör ordusunun 3 Ocak 2020’de Bağdat havaalanında İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü komutanı General Kasım Süleymani’nin şehadeti ile sonuçlanan saldırısı uluslararası yasaların şerefsizce ihlali olduğunu, üstelik bu saldırı sivil bir havaalanında yapıldığını, geçen gün Sri Lanka ziyareti esnasında açıkladığı gibi, Amerika bu tür uygulamaları ile haddini aştığını vurguladı.

Batı Asya bölgesinde şartlar ancak diyalog yoluyla normale dönebileceğini kaydeden Lavrov, Moskova halâ bu bölgede ihtilafların ancak diyalog ve müzakere masasında çözümleneceğine inandığını vurguladı.

Kudüs Gücü Komutanı General Hac Kasım Süleymani, Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis ve iki komutanın beraberindeki heyette yer alan sekiz arkadaşları 3 Ocak Cuma günü ABD terör ordusunun Bağdat havaalanı yakınında düzenlediği terör saldırısında şehit düştü.

 

General Süleymani Irak yönetiminin resmi daveti üzerine bu ülkeye gitmişti.

parstoday

Yorumlar