ŞEHİT KASIM SÜLEYMANİ SUİKASTİNDE SİYONİST İSRAİL PARMAĞI

 

Görüntülenme: 1617 Tarih: 21 Şubat 2020 16:48
ŞEHİT KASIM SÜLEYMANİ SUİKASTİNDE SİYONİST İSRAİL PARMAĞI

Amerika Kongresine yakınlığıyla bilinen bir haber sitesi, Siyonist rejimin, Amerika tarafından İran İslam Cumhuriyeti Kudüs Gücü Komutanı Şehit Generale düzenlenen suikasta katıldığını doğruladı.
Amerika Kongresine yakınlığıyla bilinen bu haber sitesi, İran İslam Cumhuriyeti Kudüs Gücü Komutanı General Şehit Kasım Süleymani’ye düzenlenen suikastın ayrıntılarını açıklayarak, bu terör operasyonlarına Siyonist rejimin katıldığını doğruladı.
 
The Hill Haber Sitesi şunları yazdı: ‘General Süleymani’ye düzenlenen suikast operasyonu, yukarıdan uydu gözetimine ek olarak, karadan da bilgi sağlanmasını gerektiriyordu.
 
General Süleymani’nin uçağı Bağdat'a varmak üzereyken, karada bulunanların da uçaktan inen kişinin Kasım Süleymani olduğunu doğrulamaları gerekiyordu.
 
İsrail'in yardımıyla ABD'nin bunu yapacak ağları vardı. Amerika, General Süleymani Bağdat’a giriş yaptığında bu terör operasyonlarını gerçekleştirmek için üç İHA görevlendirdi. Bunun nedeni ise, iki İHA'nın mekanik olarak hasar görmesi veya hedef alamaması halinde Amerika’nın operasyonu ilerletmek için elinde bir İHA’sının daha bulunmuş olmasıydı.’
 
General Kasım Süleymani suikastı
 
Irak Haşdi Şabi kuvvetleri 3 Ocak’ta , General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Teşkilatı Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in Amerika’nın İHA saldırısı sonucu şehit edildiğini açıkladı ve bu haber birkaç saat sonra, İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları tarafından doğrulandı.
 
Devrim Muhafızları konuyla ilgili olarak yayınladığı bildiride şu ifadelere yer verdi: ‘İslam’ın şanlı generallerinden Hacı Kasım Süleymani, hayatı boyunca süren çabalarının ve cihadının ardından bu sabah Amerika İHA’larının saldırısında şehit oldu.
 
Bu haberin ardından, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Şehit Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis’e düzenlenen suikastın sorumluluğunu üstlendi ve bu suikastın ABD başkanı tarafından emredildiğini itiraf etti.
 
Pentagon yayınladığı bildiride şu ifadelerde bulundu: ‘ABD ordusu, Amerika Başkanının emriyle yurtdışındaki Amerika personelini korumak için, İran İslam Cumhuriyeti Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’yi öldürerek, kararlı savunma eylemleri gerçekleştirdi.’
 
Pentagon bu bildirisinin devamında kanıtlanmamış bir iddiada bulunarak, General Süleymani’nin Irak'taki ve bölgedeki ABD diplomatlarına ve birliklerine saldırmak için planlar tasarladığını söyledi.
 
RASTHABER

Yorumlar