ŞANLIURFA KUDÜS ANNELERİ PLATFORMU 101. BASIN AÇIKLAMASINI GERÇEKLEŞTİRDİ (VİDEO)

 

Görüntülenme: 1772 Tarih: 02 Aralık 2019 12:45
ŞANLIURFA KUDÜS ANNELERİ PLATFORMU 101. BASIN AÇIKLAMASINI GERÇEKLEŞTİRDİ (VİDEO)

Şanlıurfa Kudüs Anneleri Platformu, her hafta Filistinli Müslümanlara destek amacıyla düzenledikleri "Namaz ve Dua Buluşmasına" bu hafta da devam etti.
 
Balıklıgöl Dergâh Camisi'nde bu hafta 101'incisi düzenlenen basın açıklamasında Birleşmiş Milletler tarafından 29 Kasım tarihinde kutlanan "Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Günü"ne dikkat çekilerek, Müslümanların Batı'nın olmayan vicdanından medet ummayı bırakması gerektiği ifade edildi.
 
Platform adına basın açıklamasını okuyan Zehra Kazan, Filistinli Müslümanlara selam göndererek, "Bugün 101'incisini düzenlediğimiz Mescidi Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa'dan Kudüs'e, intifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz." dedi.
 
Birleşmiş Milletlerin 29 Kasım gününü "Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Günü" olarak kutladığını hatırlatan Kazan, "1978 yılından bu yana her yıl 29 Kasım 'Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Günü' olarak kutlanılmasına karar verilen gün sözde kutlanarak geçildi. Bundan tam 72 yıl önce 29 Kasım 1947'de Filistin'i Arap ve Yahudi olmak üzere iki devlete bölme planını kabul eden Birleşmiş Milletler, 30 yıl sonra aynı günde timsah gözyaşları misali 'Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Günü' olarak kutlanmasına karar vermiştir. Birleşmiş Milletler işgal, zulüm ve acıların yaşanmasını meşru kılmak amacıyla yapmış oldukları anlaşmanın yıl dönümüne denk gelen bir tarihi seçmesi manidardır. Birleşmiş Milletlerin ilan etmiş olduğu diğer içi boş, sebep oldukları sıkıntılı olaylarla ilgili sözde olumlu günler ilan etmesi gibi bugünde tamamen içi boş, beyhude ve anlamsız bir gün olmaktan daha ileri gitmemiştir." ifadelerini kullandı.
Birleşmiş Milletlerin Batı'nın olmayan vicdanından medet uymayı bırakması gerektiğini ifade eden Kazan, "Bizler, onların yaptıkları bu alçaklıkları ve ikiyüzlülüğü gayet iyi anlıyor ve biliyoruz. Şaşırdığımız nokta Müslüman ülkelerin bu günleri kutlamaları, takip etmeleri ve medet ummalarıdır. Buna anlam veremiyoruz. Bu noktada Seyyid Kutub'un şu sözlerine ekleme yaparak, söylemekten kendimizi alıkoyamıyoruz; 'Batıdan, Amerika'dan nefret ediyoruz, ama daha çok Batı'nın, Amerika'nın vicdanına sığınanlardan nefret ediyoruz.' Geldiğimiz nokta itibariyle Müslümanların, Batının olmayan vicdanından medet ummaları, onların sebep oldukları acıların çözümünü onlardan beklemeleri bizlerin Müslüman ülke yöneticilerinin ne yapmaya çalıştıklarının sorgulanmasına, yaptıklarının kimlerin amaçlarına hizmet ettiğini aşikâr etmektedir. Durumlar böyle bir hâl almışken; Kudüs Anneleri Platformu olarak bu durumlar üzerine İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bu konularla alakalı olarak yaptırımlar içeren bir deklarasyon yayınlaması gerekliliğin ziyadesiyle elzem bir hal almış durumda olduğunu bildiriyoruz." diye konuştu.
 
"Onlar olmamız ve ölmemiz gereken yerde mücadele ediyorlar"
 
Filistin'de bugüne kadar şühedaya kavuşan tüm şehitleri hayırla andıklarını belirten Kazan, " Yaşanan zulüm, işgal ve acıların bitmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz. Kudüs Anneleri Platformu olarak dün itibariyle 88. Cuması gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşünde şühedaya kavuşan ve bugüne kadar şehadete kavuşan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, aileleri ve Filistinlilere sabrı cemil niyaz ediyoruz. Yaralananlara şifalar diliyoruz. Kudüs Anneleri Platformu olarak, 3. İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünün amacına vasıl olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz. Buradan Sizleri, 3. İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünü başlatan Filistinli kardeşlerimize destek olmaya devam ediyoruz. Onlar, Ümmetin izzetini korumak için mücadele ediyorlar. Onlar olmamız ve ölmemiz gereken yerde mücadele ediyorlar. Yetersiz sağlık ve yaşam koşulları altında mücadele eden Filistinlilere herkesi destek olmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.
 
"Yaptığınız hiçbir katliamı unutmuyoruz, unutmayacağız"
 
Kudüs'ün İslam'ın olduğunu ve öyle kalacağını vurgulayan Kazan, "Siyonist israile buradan yüksek sesle haykırıyoruz; Yaptığınız hiçbir katliamı, hiçbir acıyı unutmuyoruz, unutmayacağız, yüreğimizde hissediyoruz. Ve bunların hiçbirini de yanınıza bırakmayacağız. Kudüs Anneleri Platformu olarak bu katliamların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz. Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin Özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğimizi Urfa'dan Tel Aviv'e haykırıyoruz. Kudüs İslam'ındır ve İslam'ın Kalacaktır."
 
Program yapılan dua ile sona erdi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)
https://ilkha.com/guncel/muslumanlar-batinin-olmayan-vicdanindan-medet-ummasinlar-109821

Yorumlar