SAİB ARİKAT'TAN ARAP ÜLKELERİNE İSRAİL UYARISI

 

Görüntülenme: 2283 Tarih: 28 Haziran 2020 22:56
SAİB ARİKAT'TAN ARAP ÜLKELERİNE İSRAİL UYARISI

Filistin kurtuluş örgütü FKÖ icra komitesi sekreteri Saib Arikat Arap ülkelerine hitaben yayımladığı mesajda, Batı Şeria’yı ilhak planının lağvedilmesi karşılığında korsan rejim İsrail ile ilişkileri normalleştirme konusunda uyardı.

Arap ülkelerini bu işten sakındıran FKÖ icra komitesi sekreteri Saib Arikat, Filistin milletinin konumu ve çıkarları, Arap dünyasının vahdet ve birlikteliğini gerektirdiğini belirtti.

Son dönemde başta S. Arabistan ve BAE olmak üzere bazı Arap rejimler siyonist rejim İsrail ile ilişkilerini normalleştirme doğrultusunda bazı adımlar atmaya başladı.

Siyonist rejimin 1967’de işgal ettiği topraklardan ve Golan tepelerinden geri çekilmesi ve Filistinli mültecilerin meselesi Arap barış planına göre halledilmesine vurgu yaparak şöyle ekledi: Eğer İsrail Filistinli toprakları ilhak ederse, sorumluluklarına da katlanması gerekir.

Arap birliğinin 2002 yılında onayladığı Arap barış planı 1967 sınırlarında bağımsız Filistin devletinin kurulmasına vurgu yapıyor.

 

Siyonist rejim İsrail 1 Temmuz’da ABD Başkanı Donald Trump’ın destekleri ile Batı Şeria’nın yüzde 30 kadarını işgal altındaki topraklara ilhak etmek istiyor.

parstoday

Yorumlar