RABITA GENEL SEKRETERİ MUHAMMED İSA AMERİKAN YAHUDİ KOMİTESİ'NİN TELE KONFERANSINA KATILDI

 

Görüntülenme: 2792 Tarih: 15 Haziran 2020 03:08
RABITA GENEL SEKRETERİ MUHAMMED İSA AMERİKAN YAHUDİ KOMİTESİ'NİN TELE KONFERANSINA KATILDI

Türkiye’de kısaca Rabıta olarak bilinen Suudi Arabistan denetimindeki Râbıtatü’l-Âlemi’l-İslâmî (Dünya Müslümanlar Birliği) Genel Sekreteri Muhammed İsa tepki çeken bir adıma imza attı.

Dünya Müslümanlar Birliği Genel Sekreteri Muhammed el-İsa, Amerikalı Yahudi Komitesi'nin sanal konferansına katıldı. Bu adımın ardıdan İslam aleminden yoğun bir tepki geldi.

Müslümanlar ve Yahudiler arasında yeniden ilişki kurulması girişimlerini desteklediğini söyleyen İsa, iki dinin mensupları arasındaki ayrılığın, siyaset ve dinin birbirine karıştırılmasından kaynaklandığını söyledi.

YAHUDİLERLE İLİŞKİYİ ÖVDÜ, FİLİSTİN'İ UNUTTU!

Türkiye’de kısaca Rabıta olarak bilinen Suudi Arabistan denetimindeki Râbıtatü’l-Âlemi’l-İslâmî (Dünya Müslümanlar Birliği) Genel Sekreteri Muhammed İsa konuşmasında Filistin'e yer vermedi.

YAHUDİLER ÖDÜL VERDİ

 

Daha önce, Suudi Arabistan'da Adalet Bakanı olarak görev yapan İsa, anti-Semitizm hareketi ve Amerikan Sefarad Birliği tarafından, anti-Semitizmle mücadelede yer alan ilk Müslüman lider ödülünü aldı.

SİYONİST GENERAL KONUŞMASINI ZEVKLE PAYLAŞTI

İşgalci İsrail Savunma Kuvvetleri'nde IDF Sözcüsü Avichay Adraee, Dünya Müslümanlar Birliği Genel Sekreteri Muhammed İsa'nın konferansta yaptığı konuşmayı büyük bir zevkle paylaştı. İsa konuşmasında, Yahudilerle ilişkilerin iyileştirilmesine övgülerde bulunurken, Filistin hakkında tek bir kelime söylemedi.

MİLLİ GAZETE

Yorumlar