PATRİK ATALLAH HANNA'DAN GAZZE HALKINA DESTEK

 

Görüntülenme: 2684 Tarih: 17 Ağustos 2019 11:19
PATRİK ATALLAH HANNA'DAN GAZZE HALKINA DESTEK

Sebastiya Rum Ortodoks patrikleri başkanı Patrik Atallah Hanna, Gazze'de dönüş yürüyüşlerinin sürdürülmesinin amacının Filistin halkının ulusal haklarına ve ilkelerine, özellikle de zamanın geçmesiyle geçersiz hale gelmeyecek olan yurda dönüş hakkına sahip çıkmakta kararlı olduğunu duyurmayı amaçladığını ifade etti.
 
Patrik Hanna bugün yayınlanan radyo yayınında dönüş yürüyüşlerinin mesajının Arap ulusunun evlatlarından özgür olan herkese ve doğudaki ve batıdaki bütün dostlara yönelik olduğunu belirtti. Hanna, bu mesajda şöyle denildiğini belirtti: "Filistinliler ne kadar kuşatmaya alınsalar da, onların davalarına karşı ne kadar komplolar kurulsa ve ne kadar hedef alınsalar, kendilerine ne kadar baskı yapılsa da onlar bu toprağa bağlılık konusunda ilkelidirler. Kudüs kıbleleri ve başkentleridir. İslam'a ve hıristiyanlara ait önemli kutsal varlıkları içinde barındırmaktadır."
 
Patrik Hanna, dönüş yürüyüşlerinin başını çeken Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşleri Ulusal Heyeti'ni de selamladığını belirtti.
 
Hanna, ablukaya alınan, aç bırakılan ama iradesi kırılamayan, bu kutsal toprağa bağlılığı konusunda kararlılığını muhafaza eden Gazze halkını da gönülden selamladığını belirtti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar