PAKİSTAN BAŞBAKANI: SİYONİST İSRAİL İRAN İLE SUUDİ ARABİSTAN ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ BOZMAYA ÇALIŞIYOR

 

Görüntülenme: 1739 Tarih: 26 Ekim 2019 12:19
PAKİSTAN BAŞBAKANI: SİYONİST İSRAİL İRAN İLE SUUDİ ARABİSTAN ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ BOZMAYA ÇALIŞIYOR

Pakistan başbakanı, Siyonist Rejim İsrail'i İran ve Suudi Arabistan ilişkilerinin bozulmasının asıl nedeni olduğunu belirtti.

Pakistan başbakanı İmran Han yaptığı konuşmada Siyonist Rejim'in İran ve Suudi Arabistan arasında savaş başlatmak istediğini böylece kendi bölgesel çıkarlarına varmak istediğini söyledi. 
Pakistan başbakanı İmran Han, İslamabad'ın İran ve Suudi Arabistan arasındaki dostane ilişkiler kurma yönündeki çabalarına değinerek bu tür ilişkilerin tüm bölge ülkelerinin lehine olacağına vurgu yaptı. 
İmran Han'ın Siyonist Rejim İsrail'in İran ve Suudi Arabistan'ın ilişkilerinin bozulmasındaki rolü ile alakalı sözleri, onun son zamanlarda Tahran'a ziyaretinde İslam İnkılabı Lideri Ayetullah seyit Ali Hamenei ve İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmesinin ardından geldi. 
Pakistan başbakanı ayrıca bir günlük İran ziyaretinin ardından Suudi Arabistan'a giderek Suudi makamları ile görüşmeler gerçekleştirdi. 
Pakistan başbakanının Telaviv'in Tahran ve Riyad arasındaki ilişkileri bozma yönündeki stratejisi ile ilgili açıklamaları, İmran Han'ın İran ve Suudi Arabistan arasında bazı sebeplerden dolayı arabuluculuk yapmaya çalıştığı sırada geldi. 
İran ve Suudi Arabistan arasındaki gerginliklerin azaltılması ve bu iki ülke arasında arabuluculuk yapmak üzere çalışmaya başlayan İmran Han, Tahran ve Riyad ilişkileri bozan asıl unsurun Siyonist Rejim olduğuna kanaat getirmiştir. Siyonist Rejim son yıllarda Arap-İslam ülkeleri arasında ayrıca söz konusu ülkeler ile İran arasında ihtilaflar oluşturup şiddetlendirme stratejisini ciddi bir şekilde izlemiştir. 
Siyonist Rejim İsrail'in kendi güvenliği için belirlediği strateji çerçevesinde Arap-İslam ülkeleri arasında yakınlaşmayı ciddi şekilde engellemeye çıkılmaktadır. 
Özellikle de Müslüman ülkeleri bir birine yakınlaştıran sebeplerden biri de Filistin meselesi ve bu ülkenin desteklenmesi olduğundan dolayı Siyonist Rejim var gücü ile bu hususa karşı koymak için müslüman ülkeler arasında ihtilaflar oluşturmaya ve İslam dünyasının başlıca meselesi olan Filistin konusunu unutturmaya çalışmıştır. 
Filistin topraklarını işgal eden gayrı meşru bir rejim olan Siyonist gasıp İsrail rejimi, bölgede var olan Arap ve Müslüman ülkelerinin kendisi ile ilişkilerini kesmesinden dolayı son on yıllarda tam tecritte bir hayat sürüyor. Ancak Son zamanlarda Suudi Arabistan gibi kimi Arap ülkeleri, eski tutumlarından vaz geçip Siyonist Rejimin Filistinlilere karşı vahşi saldırılarına göz yumarak İsrail rejimi ile açık gizli ilişkiler kuramaya başlamıştır. 
Tel Aviv makamları Riyad ile ilişkilerinin normalleşmesinin ardından İranofobi siyasetinden yararlanarak iki İslam ülkesi olan Suudi Arabistan ve İran ilişkilerini iyice germeye ve kötüleştirmeye çalışmıştır. Tabi maalesef Suudi Arabistan’ın yönetim sistemindeki kimi maceracı, saf ve tecrübesiz isimlerin varlığı, Amerika ve İsrail fitnesinin Müslüman ülkeler arasında tefrika oluşturmaya dayalı fitnelerinin bir bölümünün gerçekleşmesine sebep oldu. 
Şimdi ise korsan İsrail Rejimi'nin varlığının, İslami ülkeler arasındaki ihtilaflara bağlı olduğu söylenmektedir. Bu yüzden gasıp rejim yetkilileri farklı araçlar ve senaryolara baş vurarak İslam ülkeleri aleyhinde büyük komplolar kurup büyük yatırımlar yaparak İslam dünyasını parçalamak istiyor.
 Ancak tüm bu sinsi çabalara rağmen sadece bir kaç İslam ülkesi bu komplolara ve oyunlara gelmiştir. Son zamanlarda ise bu tuzağa düşmüş İslam ülkelerinin de bu oyunların farkına vardığı ve Siyonist Rejimin ihtilaf oluşturma çabalarından haberdar olduğu söylenebilir.

parstoday

Yorumlar