NETANYAHU'NUN TEHDİTLERİNE CEVAP VEREN HAMAS: 'FİLİSTİN DİRENİŞİ İSRAİL'İ YOK ETMEYE HAZIR'

 

Görüntülenme: 2282 Tarih: 13 Şubat 2020 22:41
NETANYAHU'NUN TEHDİTLERİNE CEVAP VEREN HAMAS: 'FİLİSTİN DİRENİŞİ İSRAİL'İ YOK ETMEYE HAZIR'

Filistin İslami direniş hareketi Hamas siyasi büro üyesi Halil El Hayye, korsan İsrail Başbakanı Netanyahu’nun bu hareketi tehdit etmesine gösterdiği tepkide, Filistin direnişi İsrail’i yok etmeye hazır olduğunu belirtti.

Korsan İsrail Başbakanı geçen gün bu rejim Hamas’a yönelik en büyük beklenmedik harekatı yapmaya hazır olduğu tehdidini savurarak, Gazze’den ateş balonları ve füze saldırıları durdurulmazsa, bu harekatı yapacaklarını belirtti.

Çarşamba günü Netanyahu’nun tehdidine cevap veren Filistin İslami direniş hareketi Hamas siyasi büro üyesi Halil El Hayye, direniş ekseni siyonistleri Filistin topraklarından ihraç edeceğini belirtti.

El Hayye ayrıca Yüzyılın Anlaşması adlı şom planla mücadele yolu, tüm imkanlarla işgalci rejime karşı direniş olduğunu belirterek Filistin özerk teşkilatından korsan İsrail’i tanımamasını ve bu rejimle güvenlik iş birliğini de durdurmasını istedi.

ABD Başkanı Donald Trump geçen gün siyonist rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu ile birlikte Beyaz Saray'da sözde Ortadoğu Barış Planı'nı açıkladı.

Filistin milleti ve direniş gruplarının ciddi muhalefeti ile karşılaşan bu plan Filistinli mültecilerin anavatanına geri dönüş hakkını BM güvenlik konseyinin 194. sayılı kararnamesine aykırı olarak yok sayıyor. Anlaşma ayrıca Batı Şeria’nın yüzde 30 kadarının İsrail’e verilmesini ve Filistin’in tamamen silahsızlanmasını öngörüyor.

 

Dünya genelinde birçok şahsiyet ve devlet ve özellikle Müslümanlar bu planı kınadı.

PARSTODAY 

Yorumlar