NETANYAHU ÜRDÜN VADİSİNİ GASP ETMEK İÇİN TRUMP'IN ONAYINI MI BEKLİYOR?

 

Görüntülenme: 1958 Tarih: 23 Ocak 2020 13:37
NETANYAHU ÜRDÜN VADİSİNİ GASP ETMEK İÇİN TRUMP'IN ONAYINI MI BEKLİYOR?

Siyonistlere ait haber kaynaklarının dün yayınladıkları haberlere göre işgal hükümetinin başbakanı Netanyahu, Filistin'in Batı Yaka bölgesinde bulunan Gavru Ürdün (Ürdün Vadisi) bölgesini ve Ölü Deniz'in kuzeyinde yer alan bölgeyi önümüzdeki Mart ayının 2'sinde gerçekleştirilecek Knesset (parlamento) seçimleri öncesinde İsrail'e ilhak edebilmek için ABD'nin muvafakatini bekliyor.
 
İsrail'in resmi radyosunun yayınladığı habere göre Likud Partisi'nin ileri gelenleri Netanyahu'ya bu konuda desteklerini dile getirdiler ve Netanyahu, Gavru Ürdün bölgesiyle Ölü Deniz'in kuzeyinde kalan mıntıkayı İsrail egemenliğine dahil etmek için Vaşington'un muvafakatini bekliyor. Habere göre Netanyahu, söz konusu iki bölgenin ilhakıyla ilgili olarak hükümete önümüzdeki hafta bir kanun taslağı verme niyetinde olduğunu dün gece bu yüzden açıklamadı.
 
Netanyahu dün akşam yaptığı açıklamada daha çok Arap ülkesiyle tarihi barış anlaşması imzalama ve Gavru Ürdün ile Ölü Deniz'in kuzeyindeki bölge dahil olmak üzere Batı Yaka ve Kudüs'te yahudi yerleşim merkezlerinin bulunduğu alanları İsrail'e ilhak etme sözü vermişti.
 
Siyonist tabanın oyunu çekmeye çalışan Mavi Beyaz İttifakı'nın lideri Benny Gantz da dün akşam yaptığı açıklamada seçimlerden sonra Gavru Ürdün bölgesinin İsrail'e ilhakı için çalışacağını söylemişti.
 
İşgal yönetiminin liderleri Batı Yaka'da Ürdün sınırı boyunca uzanan ve Gavru Ürdün veya Ürdün Vadisi olarak adlandırılan bölge üzerindeki sultalarından güvenlikle ilgili sebeplerden dolayı asla vazgeçmeyecekleri yönünde daha önce açıklamalarda bulunmuşlardı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar