NETANYAHU'DAN GÜLDÜREN SEÇİM VAADİ: HAMAS'I BİTİRECEĞİM

 

Görüntülenme: 2089 Tarih: 12 Eylul 2019 23:26
NETANYAHU'DAN GÜLDÜREN SEÇİM VAADİ: HAMAS'I BİTİRECEĞİM

İsrail işgal yönetiminin başbakanı 17 Eylül'de gerçekleştirilecek seçimlerden başarıyla çıkmak için ilginç iddialar ortaya atmaya ve büyük vaatlerde bulunmaya devam ediyor. Netanyahu yaptığı son vaadinde de yeniden seçilmesi durumunda Gazze'ye geniş çaplı bir operasyon düzenleyeceğini ve bu operasyonun Gazze etrafındaki yahudi yerleşim merkezlerine yönelik füze saldırılarına da son vereceğini iddia etti. 
 
Siyonistlere ait bir radyoya konuşan Netanyahu alışılmışın dışında bir savaş planı için hazırlıklarını sürdürdüğünü ve bunun sonucunda Hamas'ın hakimiyetine son vermek ve bölgeye sükûneti getirmekten başka bir seçeneğin kalmayacağını iddia etti. Netanyahu aynı zamanda Hamas'ın şartlara hakim olmak için herhangi bir hazırlığının da olmadığı iddiasında bulundu. 
 
Netanyahu konuşmasında baskı altında veya twitterde yayınlanan mesajlara göre hareket etmediğini ancak yüksek bir sorumluluk duygusuyla işini yaptığını ileri sürdü. Savaş için gerekli tüm hazırlıkları yapmadan askerleri göndermeyeceğini ve İsraillilerin hayatını tehlikeye atmayacağını söyledi. 
 
İki gün önce Asdud'da füze alarm sirenlerinin çalması üzerine mitingini yarıda kesmesi ve güvenli noktaya kaçmak zorunda kalmasıyla ilgili soruya verdiği cevapta da kendisinin bunu son yıllarda birkaç kez yaptığına dikkat çekti. Böyle yapmasının duygusal değil sorumluluk bilinciyle hareket etmesinden kaynaklandığı iddiasında bulundu. 
 
Netanyahu Salı akşamı Asdud'da alarm sirenlerinin çalması üzerine mitingini yarıda keserek hızlı bir şekilde güvenli noktaya doğru kaçmıştı. Atılan füzelerden birinin Asdud'da Netanyahu'nun miting düzenlediği alanın yakınında bir yere düştüğü haber verildi. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar