NETANYAHU BATI ŞERİA'YI İLHAK PLANINDAN VAZGEÇMİYOR

 

Görüntülenme: 3093 Tarih: 04 Ağustos 2020 08:52
NETANYAHU BATI ŞERİA'YI İLHAK PLANINDAN VAZGEÇMİYOR

Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail rejiminin işgal altındaki Batı Şeria’nın bazı kısımlarını ilhak etme planının uygulanabilirliğinin hâlâ mümkün olduğunu söyledi.
 
Siyonist İsrail Başbakanı Netanyahu, partisi Likud’un toplantısında gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.
 
İbranice yayın yapan Haaretz gazetesine göre, Netanyahu yaptığı açıklamalarda, İsrail rejiminin Batı Şeria’nın bazı kısımlarını ilhak planına ilişkin, “İlhak planı gündemden kalkmadı ve planın uygulanabilirliği hâlâ mümkün.” ifadelerine yer verdi. 
 
Siyonist İsrail rejimi 1 Temmuz’dan itibaren “ilhak” planını uygulamayı hedefliyordu. Fakat İsrail rejimi içinde görüş ayrılığı olduğu ve ABD ile ilhak planına dair detaylı görüşme sağlanamadığı için Netanyahu herhangi bir karar vermedi.
 
ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da açıkladığı sözde Orta Doğu Barış Planı'nda, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hâkimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu. 
 
Söz konusu plana göre, “ilhak” edilecek bölgeler, işgal altındaki Batı Şeria’nın yaklaşık yüzde 30’unu oluşturuyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar