NEKSE'NİN YILDÖNÜMÜNDE LONDRA'DA ARAÇ KONVOYU YAPILDI

 

Görüntülenme: 1661 Tarih: 06 Haziran 2020 10:00
NEKSE'NİN YILDÖNÜMÜNDE LONDRA'DA ARAÇ KONVOYU YAPILDI

Londra’da en-Nekse’nin 53. yıldönümünü anma münasebetiyle ellerinde Filistin bayrakları taşıyan Filistinliler ve onlara eşlik eden aktivistler arabalarla Londra caddelerinde dolaştı.
 
En-Nekse’nin 53. yıldönümü anma eylemini düzenleyen Filistin Forumu Başkanı Hafız el-Karmi, korona salgını nedeniyle alınan önlemler altında en-Nekse’nin 53. yıldönümünü andıklarını söyledi.
 
Forum sözcüsü Adnan Humeydan, en-Nekse’nin 53. yıldönümünün, ABD ve Siyonist İsrail’in Batı Şeria’nın bazı bölgelerini ilhak etme planlarının gölgesinde geçtiğini vurguladı.
 
Humeydan düzenledikleri anma eyleminde, Siyonist İsrail’in ilhak planına ve ABD’de yaşanan ırkçılığa karşı kınayıcı sloganlar atarak tepki gösterdiklerini açıkladı.
 
En-Nekse’nin 53. yıldönümünü anma eylemi münasebetiyle Londra caddelerinde dolaşan onlarca araba yerel halkın da dikkatini çekti. Özellikte ellerinde Filistin bayrakları taşıyan gençler ve çocuklar ulusal marşlarını söyleyerek aktif katılım sağladı.
 
Filistinliler, işgalci İsrail'in 1967'de Doğu Kudüs, Gazze Şeridi ve Golan Tepeleri'ni işgal ettiği ve Arap devletlerinin hezimetiyle sonuçlanan 6 Gün Savaşı'nın başladığı günü “En-Nekse” olarak anıyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar