NASRALLAH: HİZBULLAH ABD VE SİYONİST İSRAİL'İN LÜBNAN VE BÖLGEDEKİ ŞOM EMELLERİNİ ENGELLEDİ

 

Görüntülenme: 2790 Tarih: 14 Aralık 2019 21:47
NASRALLAH: HİZBULLAH ABD VE SİYONİST İSRAİL'İN LÜBNAN VE BÖLGEDEKİ ŞOM EMELLERİNİ ENGELLEDİ

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Amerika'yı, Lübnan'daki gösterileri kendi şom emelleri için kullanmaya çalışmakla suçladı.

Nasrullah, Amerikalıların Lübnan'da gösterilerin başladığı daha ilk günlerden itibaren  bu gösterileri Lübnan Hizbullah hareketi aleyhinde kullanmaya çalıştıklarını söyledi.

Nasrullah, terör rejimi İsrail başbakanı Netanyahu'nun Lübnan'daki gösterilerin Hizbullah'a yönelik desteğin azalması için tarihi bir fırsat olduğuna dair iddiasının ardından Amerikalıların da benzeri açıklamalar yaptığı ve tutum sergilediğini belirterek,  Hizbullah'ın İsrail ve ABD'nin  Lübnan ve bölgedeki  şom emellerini engellediğini ve onların Hizbullah'a düşmanlığının da bundan kaynaklandığını söyledi.

Lübnan Hizbullah genel sekreteri, Amerikalıların İran'a yönelik baskı yapmak için, Lübnan, Irak ve hatta Yemen'deki hadiseleri İran'la irtibatlandırdıklarını belirterek bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Nasrullah, terör rejimi İsrail'in İran'a yönelik bir saldırısı durumunda İran'ın cevap vereceğini belirterek, zira İran'ın böyle bir duruma sessiz kalacak bir ülke olmadığını söyledi.

 

Nasrullah, İran'ın Lübnan'ın içişlerine karıştığı yönündeki iddialarının da kabul edilemez olduğunu belirtirken başbakan Saad Hariri'nin istifasının Lübnan'ın maslahatına uygun olmadığını söyledi. 

parstoday

Yorumlar