NASIR EBU ŞERİF: BATI ŞERİA'YI İLHAK PLANI FİLİSTİN MESELESİNİ YOK ETMEYE YÖNELİK BİR KUMPASTIR

 

Görüntülenme: 2487 Tarih: 29 Haziran 2020 20:53
NASIR EBU ŞERİF: BATI ŞERİA'YI İLHAK PLANI FİLİSTİN MESELESİNİ YOK ETMEYE YÖNELİK BİR KUMPASTIR

Filistin İslami Cihad Hareketi’nin Tahran temsilcisi Nasır Ebu Şerif, Batı Şeria’nın bazı bölgelerini işgal altındaki Filistin topraklarına ilhak etme planının bir ilhak planının çok ötesinde, Filistin meselesini yok etmeye yönelik bir kumpas olduğunu belirtti.

Pazartesi günü IRNA’ya konuşan Ebu Şerif, Filistin meselesinin İslam dünyasının en temel meselesi olduğunu belirterek, bu meselenin basit bir etnik mesele olmadığını, Filistin meselesinin Batılı güçlerin hedefi haline gelen İslam medeniyeti ile savaş meselesi olduğunu belirtti.

Batı’nın, Batı Asya bölgesinde tek amacının İsrail’in güvenliğini temin etmekten ibaret olduğunu kaydeden Ebu Şerif, Müslümanların ve Filistin milletinin yalancı barış kuruntusuna kapılmaksızın İslam ümmetinin tüm kapasitesini siyonistlerin komploları ile mücadele yolunda seferber etmeleri gerektiğini vurguladı.

Filistin İslami Cihad Hareketi’nin Tahran temsilcisi Nasır Ebu Şerif, siyonist rejimin Batı’nın Müslümanları bastırmak ve aralarında ihtilaf çıkarmak için kullandığı bir malzeme olduğunu belirterek şöyle ekledi:

İran İslam Cumhuriyeti nasıl Filistin meselesinde eksen rolü ifa ettiyse, diğer İslam ülkelerinin de Batı Şeria’nın ilhak planına karşı Filistin milletinin yanında yer almaları gerekir.

İran İslam Cumhuriyeti'nin Batı Şeria’nın ilhak planına karşı şerefli bir tutum sergilediğinin altını çizen Ebu Şerif şöyle dedi:

İran İslam Cumhuriyeti ve Filistin milleti siyonist rejimin bu planı ile mücadele etmek gerektiğine inanıyor ve İran, Filistin milletinin tüm haklarının geri alınması ve işgal altındaki Filistin topraklarının tamamen kurtarılması gerektiğine inanan tek İslam ülkesidir.

Korsan rejim İsrail ABD patentli Yüzyılın anlaşması adlı şom plan çerçevesinde Temmuz’da Batı Şeria’nın önemli bir bölümünü işgal altındaki topraklara ilhak etmek istiyor.

parstoday

Yorumlar