NABLUS'TA AÇLIK GREVİNDEKİ ESİRLERE DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

 

Görüntülenme: 1885 Tarih: 07 Ekim 2019 07:53
NABLUS'TA AÇLIK GREVİNDEKİ ESİRLERE DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Nablus kenti sakinlerinden yüzlerce dün başta idari hapis cezalarını protesto için açlık grevi yapan esirler olmak üzere işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlere destek amacıyla düzenlenen gösteriye katıldı.
 
Göstericiler hasta esirler Sami Ebu Diyak ve Samir Arbid’in işgal rejimi zindanlarında maruz kaldıkları baskıları kınadı.
 
Nablus vilayetindeki esirlere destek için Ulusal Yüksek Komite’nin çağrısıyla kent merkezindeki Eş-Şuheda Meydanı’nda toplanan göstericiler Filistin bayraklarıyla açlık grevindeki esirlerin posterlerini taşıdı ve esirlere destek sloganları attı.
 
Filistinli Gruplar Koordinasyon Komitesi üyesi Nasr Ebu Ceyş, esirlerin özgürlüklerini Filistin’in özgürlüğü ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması için feda ettiklerini söyledi.
 
Ebu Ceyş, uluslararası toplumu Filistin halkına yönelik sorumluluğunu üstlenmeye davet ederek, özgürlüklerine kavuşana kadar esirlerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.
 
Filistinli Esir Komitesi üyesi Zehran Ebu Usbe ise gösteride yaptığı konuşmada, işgal rejiminin ve güvenlik birimlerinin ancak güçten ve direnişten anladığını belirtti.
 
Ebu Usbe, işgal rejimi cezaevleri yönetiminin Filistinli hasta esirlere kasıtlı tıbbi ihmal politikası uyguladığını kaydetti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar