MÜSLÜMAN VE HRİSTİYAN ŞAHSİYETLERDEN DÜNYA ÜLKELERİNE KUDÜS ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 2424 Tarih: 22 Kasım 2019 01:00
MÜSLÜMAN VE HRİSTİYAN ŞAHSİYETLERDEN DÜNYA ÜLKELERİNE KUDÜS ÇAĞRISI

Kudüs'e ve Mukaddesata Destek İçin İslam-Hıristiyan Heyeti dünya ülkelerini ve uluslararası kurumları işgal altındaki Kudüs'le ilgilenmeye ve surlarının arasında hem insanı, hem kültürü ve hem de kutsal değerleri hedef alan ellerin yaptıklarını görmeye, yapılan ihlallere set çekmeye ve sorumlularını sorguya çekmeye çağırdı. 
 
Kudüs'e ve Mukaddesata Destek İçin İslam-Hıristiyan Heyeti'nin Kültür Komisyonu, UNESCO'nun 40. Genel Kongresi münasebetiyle, İsrail'in kutsal şehirle ilgili ihlallerinin artmasıyla eş zamanlı olarak işgal altındaki Kudüs hakkında yeni kararlar alınması çağrısında bulundu. 
 
Komisyonun Genel Sekreteri Hanna İsa'nın bugün (21 Kasım Perşembe) yayınlanan açıklamasında İsrail'in işgal altındaki Kudüs'te her an yeni bir ihlal gerçekleştirdiğine dikkat çekildi. Bu ihlallerin yerine göre insanlarına saldırı, yerine göre de İslam'a ve hıristiyanlığa ait mukaddes varlıklara ve kültürel eserlere saldırı şeklinde gerçekleştiği vurgulandı. 
 
Hanna İsa açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "UNESCO'ya işgal altındaki Kudüs'te olan bitenleri izlemesini ve yahudileştirme, hırsızlık ve çarpıtma faaliyetlerine karşı kutsal şehirdeki mirası, evrensel kültürü korumak için yeni kararlar almasını öneriyoruz."
 
UNESCO'nun Eski Kudüs'ü 1981 yılında Dünya Kültür Mirası'na dahil ettiği, 1982'de de tehlikeyle karşı karşıya olan kültürel değerler listesine aldığı belirtiliyor. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar