MUSA EBU MERZUK'TAN ABD VE AVRUPA'YA ELEŞTİRİ

 

Görüntülenme: 1979 Tarih: 13 Kasım 2019 03:08
MUSA EBU MERZUK'TAN ABD VE AVRUPA'YA ELEŞTİRİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Amerika’nın ve Avrupa ülkelerinin Gazze Şeridi’nden füze atılmasını kınamalarını eleştirdi.
Ebu Merzuk, sosyal medya sitelerinden Twitter’daki hesabında yaptığı açıklamada, “Büyükelçi Friedman’ın yaptığı açıklamayla Amerika, Avrupa Birliği yayınladığı bildiride, ayrıca Almanya ve Fransa gibi Avrupa ülkeleri işgalci İsrail’in tavrına destek veriyor. Suikastları görmezden geliyorlar, füzeleri kınıyorlar ve füze atılmasının durdurulmasını istiyorlar” dedi.
Hamas lideri Amerika’nın ve Avrupa ülkelerinin işgal rejimi tavırlarını şu şekilde eleştirdi: “Adalet yok. İnsanlık kayıp. Zalim güç mantığı söz konusu. Fakat halkımızın davası var olmaya devam edecek ve zafer kazanacak.”
İşgal ordusu dün sabah erken saatlerde Gazze kentine düzenlediği hava saldırısında İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı komutanlarından Baha Ebu’l-Atâ’yı ve eşini şehit etti. İşgal ordusunun dünden bu yana Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği saldırılarda 22 kişi şehit oldu ve 64 kişi yaralandı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar