MISIR HEYETİ GAZZE'DE TEMASLARDA BULUNUYOR

 

Görüntülenme: 2080 Tarih: 09 Eylul 2019 00:24
MISIR HEYETİ GAZZE'DE TEMASLARDA BULUNUYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, hareketin Gazze’deki lideri Yahya Es-Sinvar ve diğer bazı liderleri dün (8 Eylül Pazar) Hamas’ın Gazze’deki ofisinde Mısır güvenlik heyetini kabul etti.
 
Görüşmede Mısır ve Filistin halkı arasında ikili ilişkilerin geliştirilmesinin önemi, Gazze Şeridi’ndeki durumu ve geçmişte üzerinde anlaşma sağlanan konuları ele aldı.
 
Hamas Hareketi, Mısır’la stratejik ilişkiler geliştirme konusundaki değişmez tavrını ve Mısır’ın bölgedeki rolünün önemini bir kez daha vurguladı.
 
Taraflar, Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayı kırma ve Gazze halkının çektiği sıkıntıları hafifletme yollarını görüştü ve Hamas liderleri, Mısır’ın bu yöndeki çabalarının önemine işaret ederek, söz konusu çabaların daha da yoğunlaştırmasını talep etti.
 
Görüşmede ayrıca Filistin’de birlik ve bütünlüğün sağlanması konusu ele alındı ve Hamas liderleri bölünmüşlük halini sona erdirmek, Filistin halkının tümünün temsil edileceği bir ortaklık üzerinde uzlaşının tamamlanmasını sağlamak için adım atmaya hazır olduklarını ifade etti.
 
Hamas liderleri ve Mısır güvenlik heyeti Rafah Kapısı konusunu da ele alırken, Hamas liderleri Rafah Kapısı’ndan giriş-çıkış yapan yolculara kolaylık sağlanmasını ve çıkışı yasaklananlar konusunun çözüme kavuşturulmasını istedi.
 
Mısır İstihbaratı Filistin dosyası sorumlusu General Ahmed Abdülhalık başkanlığındaki Mısır güvenlik heyeti Gazze Şeridi ve Mısır arasındaki sınır hattında da incelemelerde bulundu. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar