MESCİDİ AKSA'YA YÖNELİK ARTAN BASKINLAR NEYİN HABERCİSİ?

 

Görüntülenme: 1902 Tarih: 22 Haziran 2020 05:31
MESCİDİ AKSA'YA YÖNELİK ARTAN BASKINLAR NEYİN HABERCİSİ?

Aralarında Siyonist Haliba Hareketi lideri Haham Yehuda Glick'in de yer aldığı onlarca Siyonist Yahudi, bugün (22 Haziran Pazartesi) işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan ilk kıblemiz Mescidi Aksa'ya baskın düzenledi.
 
Yahudi yerleşimciler Mescidi Aksa'nın batısındaki Babu’s-Silsile tarafında kışkırtıcı danslar ettikten sonra ırkçı sloganlarla Mescidin doğu tarafına gidip orada Hahamları eşliğinde Talmudi ayinlerini yaptılar. 
 
Mescidi Aksa murabıtı uyarıda bulundu 
 
Mescidi Aksa murabıtı Hatice Huveys, Yahudi yerleşimcilerin artan baskınlarının ve işgal güçlerinin yoğun saldırılarının, Babu'r-Rahme bölgesi başta olmak üzere Mescidi Aksa’nın ciddi tehlikelerle karşı karşıya olduğunu gösterdiği uyarısında bulunda. 
 
Dün (21 Haziran Pazar) Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa baskınlarının sona ermesinin ardından öğleden sonra işgal güçleri Mescidi Aksa'nın güvenlik görevlilerinden bir kişiyi ve beş Filistinli genç bayanın Babu'r-Rahme civarında üzerlerine saldırarak gözaltına aldılar.
 
Yahudileştirme Girişimleri
 
Öte yandan, eski Kudüs-Filistin Müftüsü Şeyh İkrime Sabri daha önce, Siyonist rejimin Mescidi Aksa’nın en önemli giriş yerlerinden biri olan ve Yahudilerin ‘Merhamet Kapısı' olarak adlandırdığı Babu'r-Rahme bölgesini Yahudilerin ibadet etmesi için Sinagoga dönüştürme çalışmalarına dikkati çekmişti.
 
Siyonist İsrail güçleri, 2003'ten bu yana giriş ve çıkışlara kapalı tutulan Mescidi Aksa'nın doğu surlarındaki Babu'r-Rahme’ye inen merdivenlerin başındaki kapıyı 17 Şubat'ta zincirlemişti. 
 
Siyonist İsrail güçleri 19 Şubat akşamı da Babu'r-Rahme'de nöbet tutan Filistinli cemaate saldırmış, çıkan olaylarda çok sayıda kişi yaralanmış, bazıları gözaltına alınmıştı.
 
Filistinliler, 22 Şubat'ta 16 yıl aradan sonra ilk defa Mescidi Aksa'daki Babu'r-Rahme Namazgahında Cuma namazı kılmıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar