MESCİDİ AKSA VE HZ. İBRAHİM CAMİİ SİYONİSTLERİN ZULMÜ ALTINDA

 

Görüntülenme: 1758 Tarih: 09 Eylul 2019 20:44
MESCİDİ AKSA VE HZ. İBRAHİM CAMİİ SİYONİSTLERİN ZULMÜ ALTINDA

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı, işgalcilerin Ağustos ayında Mescid-i Aksa’ya 22 kez baskın düzenlediğini ve Hz. İbrahim Camii’nde 51’den çok vakitte ezan okunmasını engellediğini bildirdi.
 
Bakanlık, yayınladığı aylık raporda, İsrail’in geçen ay Mescid-i Aksa’daki ihlalleri hakkında bilgi verdi ve işgalcilerin Mescid-i Aksa’daki ihlallerinin, Kudüs’e ve kent sakinlerine yönelik saldırılarının arttığını açıkladı.
 
İşgalcilerin geçen ayki ihlallerinde üç noktanın dikkat çektiğini belirten bakanlık söz konusu noktaları şu şekilde sıraladı:
 
Birincisi, işgalcilerin Kurban Bayramı’nda Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesi ve cemaate saldırmaları.
 
İkincisi, Mescid-i Aksa’nın statüsünün değiştirilmesi için yapılan çağrıların yoğunlaşması.
 
Üçüncüsü, sözde heykel örgütlerinin Mescid-i Aksa’ya baskın sürelerinin artırılmasını istemesi.
 
İşgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu, Mescid-i Aksa’yı kastederek, “Yahudilerin heykelin yıkılışının yıldönümünü Heykel Dağı’nda anmaya hakları var” derken, işgal hükümeti iç güvenlik bakanı Gilad Erdan da Mescid-i Aksa’nın statüsünün değiştirilmesini ve Yahudilerin Mescid-i Aksa’da tek başına veya toplu olarak ayin yapmalarına izin verilmesini istemişti.
 
Raporda, Ağustos ayında Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlara 3600’den fazla Yahudi yerleşimcinin katıldığı belirtilirken, Bakanlık Vekili Hüsam Ebu’r-Rab, geçen ay işgalcilerin Mescid-i Aksa, Hz. İbrahim Camii ve diğer dini mekanlara yönelik ihlallerinin 109’a ulaştığını söyledi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar