MESCİDİ AKSA 50 YILDIR YANIYOR

 

Görüntülenme: 1766 Tarih: 23 Ağustos 2019 22:14
MESCİDİ AKSA 50 YILDIR YANIYOR

21 Ağustos 1969 tarihinde Michael Denis Ruhan adlı aşırı siyonist bir yahudi Mescidi Aksa'yı kundaklamış ve tehlikeli bir yangın çıkarılmasına neden olmuştu. İşgal güçleri de o yangında Filistinli itfaiye ekiplerinin yetişmesini engelleyerek yangının büyümesine neden olmuşlardı. Bu uygulama aşırı siyonist Ruhan'ın kundaklama işini kendi başına yapmadığını işgalci siyonistlerle işbirliği içinde planladığını ve gerçekleştirdiğini gösteriyordu. 
 
21 Ağustos 2019 tarihi bu kundaklama olayının ellinci yıldönümüydü. Bu kutsal mabedin kundaklanmasının üzerinden yarım asır geçti. Ama bu süre içinde bu mabedi saran yangın hiç sönmedi. İşgalciler sürekli Mescidi Aksa külliyesini hedef alan saldırılar, baskınlar düzenlediler. Yıkılmasına neden olmak için altını oydular. 
 
Son zamanlarda da bu kutsal mabedin paylaştırılması planlarına zemin oluşturmak amacıyla sürekli baskınlar düzenliyor, taşkınlıklar yapıyor, Müslümanların içinde gönül huzuruyla ibadet yapmalarını engellemeye çalışıyorlar. Mescidi Aksa'yı hedef alan saldırılar, baskınlar, taşkınlıklar ve mahremiyetini ihlal eden hareketler artık gündelik hale getirildi. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar