MERHUM RAMAZAN ŞALLAH FAS'TA DÜZENLENEN BİR TÖRENLE ANILDI

 

Görüntülenme: 2733 Tarih: 15 Haziran 2020 04:54
MERHUM RAMAZAN ŞALLAH FAS'TA DÜZENLENEN BİR TÖRENLE ANILDI

Filistin İslami Cihad Hareketi siyasi bürosunun bir üyesi, direniş ve ulusal birliğin Kudüs'ü kurtarmanın yolu olduğunu söyledi.
İslami Cihad Hareketi eski Genel Sekreteri Ramazan Abdullah Şallah'ı anma töreni Pazar günü Fas'ta düzenlendi.
 
Bu törende konuşmacılar, Ramazan Şallah'ın Filistin meselesindeki rolünün önemini vurgulayarak onu, işgalci Siyonist rejime karşı direnişin temel direği olarak nitelendirdiler.
 
Konuşmacılar ayrıca Ramazan Şallah’ın ölümünden dolayı duydukları derin üzüntülerini dile getirdiler ve onu, Filistin'in ulusal birliği çağrısında öncü olarak nitelendirdiler.
 
Filistin İslami Cihad Hareketi siyasi bürosu üyelerinden Halid el-Bataş bu törende yaptığı konuşmada, Siyonist düşmana karşı mücadelede Filistin direnişini ve bu direnişin askeri kanadını desteklemenin önemini vurguladı ve direnişi ve ulusal birliği Kudüs'ü kurtarmanın yolu olarak nitelendirdi.
 
El-Bataş, Siyonist rejimin Batı Şeria'yı işgal topraklarına ilhak etme çabalarına kapsamlı bir şekilde karşı koymak için Arap dünyasındaki marjinalleşmiş çatışmaya bir son verilmesi çağrısında bulundu.
 
Öte yandan, yurtdışında yaşayan Filistinlilerin koordinasyon koordinatörü Münir Şefik de şunları söyledi: ‘Ramazan Şallah’la veda anları üzüntü anlarıdır. O, Siyonist rejime karşı silahlı mücadele stratejisinin koruyucusu ve savaşçısıydı.
 
Filistinli liderlerin Batı Şeria’nın ilhakı ile mücadele yolunun ulusal birlik ve kapsamlı bir intifada olduğunu bilmeleri gerekiyor.’
 
Münir Şefik, Siyonist rejimin işgaline karşı kapsamlı bir intifada ilan etmek için ulusal bir birlik kurulması çağrısında bulundu ve “Birlik olmaz ve intifada ilan etmezsek Batı Şeria'yı kaybedeceğiz” dedi.
rasthaber

Yorumlar