MALATYA'DA ŞEYH ZEKZEKİ'YE DESTEK VE NATO'YA HAYIR EYLEMİ YAPILDI (VİDEO-FOTO)

 

Görüntülenme: 2803 Tarih: 02 Ağustos 2019 22:23
MALATYA'DA ŞEYH ZEKZEKİ'YE DESTEK VE NATO'YA HAYIR EYLEMİ YAPILDI (VİDEO-FOTO)

Malatya'da Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi tarafından bugün Nijerya İslami Hareketi Lideri Şeyh İbrahim Zekzeki'ye destek ve NATO'ya ve Üslerine Hayır eylemi düzenlendi. 

Basın açıklaması metnini Oğuz Arslan'ın okuduğu eylemde 'Kahrolsun NATO Kahrolsun Amerika', 'NATO'dan Çıkılsın Üsler Kapatılsın', 'Kürecik İncirlik Kapatılsın', 'Kahrolsun ABD Kahrolsun İsrail', 'İslam Ümmeti Kabul Etmez Zilleti', 'İbrahim Zekzeki Yalnız Değildir', 'Zekzeki'ye Selam Direnişe Devam', Free Free Zekzeki', 'Müslüman Uyuma Zekzeki'ye Sahip Çık', 'Kudüs'e Selam Direnişe Devam', 'Gazze'ye Selam Direnişe Devam', 'Hamas'a Selam Direnişe Devam' sloganları atıldı.

Yaz Kur'an kursuna giden küçük kız öğrencilerin basın açıklamasına destek vermesi çevredeki halkın takdirini topladı.

Basın açıklamasının tam metni aşağıdaki şekildedir:

Bismillahirrahmanirrahim

Değerli basın mensupları ve aziz vatandaşlarımız!

İslam dünyasındaki tüm emperyalist ve Siyonist işgallerde başrolü oynayan NATO, 67 yıldır Türkiye’nin sırtında kambur ve ayağında pranga olarak duruyor.

NATO, Türkiye’nin 67 yıldır koşulsuz desteğine karşılık ülkemize her konuda köstek olmaya devam ediyor. NATO’nun kuruluş tarihinden bu yana Türkiye’ye hiçbir katkısı ve desteği bulunmuyor. Ülkemiz 1952 yılından beri NATO üyesi olmasına rağmen sözde müttefikleri ABD ve AB ülkeleri tarafından sırtından hançerleniyor.

En önemli üsleri topraklarımızda bulunan NATO, ne terörle mücadelede, ne Kıbrıs Barış Harekatı’nda ne de diğer konularda hiçbir zaman Ankara’nın yanında olmadı.

NATO, Türkiye’deki askeri darbelerde hep başrol oynadı.

ABD ve NATO hem S-400 ve hem de F-35 konusunda Türkiye’nin aleyhinde kararlar aldı. ABD F-35 projesinden Türkiye’yi çıkardı ve eğitim gören pilotların Türkiye’ye dönmesini istedi. ABD bu kararıyla ülkemizi milyarlarca dolarlık zarara soktu.

NATO aynı zamanda Siyonist İsrail’in arka plandaki en büyük destekçisidir.

NATO, İslam dünyasına da kan kusturdu; Afganistan, Irak ve Libya’nın parçalanmasında başrolü oynadı.

NATO’nun kirli tarihi sadece bununla da sınırlı kalmadı. 90’lı yılların ortasında Bosna Hersek’te yaşanan soykırıma sessiz kalan hatta Müslümanların öldürülmesine göz yuman NATO, hem içerideki hem de bölgedeki askeri üsleriyle uzun zamandır Türkiye’nin geleceğini tehdit eder konuma geldi.

İşte bu yüzden Siyonist İsrail’e koruma sağlayan Kürecik NATO Radar Üssü ve ABD’nin bölgemizdeki operasyonlarının yönetildiği İncirlik başta olmak üzere ülkemizdeki 28 NATO üssü bir an önce kapatılmalı, NATO’dan çıkma süreci başlatılmalı ve ABD ile stratejik ortaklığa son verilmelidir.

Malumunuz olduğu üzere biz, ‘Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi’ olarak Şubat ayından bu yana her ayın ilk cumasını ‘NATO’YA VE ÜSLERİNE HAYIR CUMASI’ olarak ilan ettik ve bu konu ile ilgili olarak her ay basın açıklamaları düzenledik ve düzenlemeye de devam edeceğiz inşallah. Bir sonraki basın açıklamamız 6 Eylül Cuma günü yine burada olacak.

Biz, tüm siyasi partileri ülkemizin NATO’dan çıkması ve üslerin kapanması yönünde ortak irade göstermeye ve karar almaya; ayrıca Sivil Toplum Kuruluşlarını, alimleri, aydınları ve kanaat önderlerini bu konuda toplumu cesaretlendirecek açıklamalar yapmaya davet ediyoruz.

Muhterem halkımız ve değerli basın mensupları!

Ülkesine dayatılan emperyalist ve Siyonist projelere karşı koyan, Kudüs sevdalısı, asrımızın Bila-i Habeşi’si Nijerya İslami Hareketi Lideri Şeyh İbrahim Zekzeki ve hanımı yaklaşık dört yıldır hukuksuz bir şekilde hapiste tutuluyor.

Nijerya’da on yıllardır barışçıl bir söylemle faaliyet gösteren ve milyonlarca taraftarı olan öz Muhammedi İslam’ın temsilcisi Şeyh İbrahim Zekzeki ve hareketi; Siyonist İsrail ve Suudi Amerika tarafından desteklenen zalim Buhari yönetimi tarafından sindirilmek ve yok edilmek isteniyor.

Siyonist İsrail ve Suud uşağı zalim Nijerya rejimi daha önceki yıllarda Şeyh Zekzeki’nin düzenlemiş olduğu Dünya Kudüs Günü ve Aşura merasimlerine vahşice saldırarak Şeyh’in 6 oğlu ile birlikte binden fazla Müslümanı hunharca şehit etti.

Zalim Nijerya rejimi, İslam ümmetinin kahraman evladı Şeyh İbrahim Zekzeki’ye, onun şerefli ailesi ve milyonlarca takipçisine yönelik sürdürdüğü zulümlerine bir yenisini daha ekleyerek, hanımıyla birlikte yıllarca hapishanede tuttuğu Şeyh İbrahim Zekzeki’yi zehirleterek büyük bir insanlık suçu işledi.

Öyle ki, Şeyh İbrahim Zekzeki zehirlenmenin etkisiyle, şehadetin eşiğine gelmiş olup acilen tedavisi yapılmazsa, hayatını kaybedecek duruma geldi. Ayrıca Şeyh’in son sağlık kontrollerinde kafatasında bir kurşun tespit edildi. Buna rağmen Nijerya Yüksek Mahkemesi, Şeyh Zekzeki ile ilgili vereceği kararı sürekli erteliyor. Mahkeme şimdi de kararını 5 Ağustos’a erteledi. Bu arada zalim Nijerya rejiminin, Boko Haram gibi tekfirci terörist örgütlerle uğraşmak yerine Şeyh Zekzeki’nin hareketini terörist ilan etmeye hazırlanması ülkedeki Hristiyanların bile itirazına sebep oldu.

Anayasal suç işleyen mahkemenin bir an önce Şeyh İbrahim Zekzeki’yi serbest bırakmasını ve tedavi için yurt dışına çıkma yasağını kaldırmasını istiyoruz. Buradan Dünya kamuoyunu, BM'yi, hükümeti ve insan hakları kuruluşlarını Şeyh Zekzeki'ye destek vermeye çağırıyoruz.

Karşılaştığı tüm zulüm ve cinayetlere rağmen eğilmeden, zalimlere boyun eğmeden, hak yolundaki mücadelesinden geri adım atmadan dimdik ayakta duran Nijerya İslami Hareketi’nin kahraman ve direnişçi lideri ve onun davasını omuzlayan bütün Nijeryalı kardeşlerimizi bütün kalbimizle selamlıyor, Türkiyeli kardeşleri olarak sonuna kadar yanlarında duracağımızı ilan ediyoruz.

Kıymetli Basın Mensupları ve aziz halkımız!

Son olarak birazdan, Siyonist İsrail ablukasının kalkması için Gazze sınırında her hafta olduğu gibi bu Cuma da barışçıl gösteri düzenleyecek olan Filistinli kardeşlerimize selam gönderiyoruz. Allah cc yar ve yardımcıları olsun.

KÜRECİK NATO RADAR ÜSSÜNE HAYIR İNİSİYATİFİ

02.08.2019

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, kalabalık, gökyüzü ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gökyüzü ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gökyüzü ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, gökyüzü ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, sakal ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, açık hava

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, açık hava

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, kalabalık, gökyüzü ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, kalabalık ve açık hava

kudusgunu.com

Yorumlar