MALATYA'DA NATO'DAN ÇIKILSIN KÜRECİK RADAR ÜSSÜ KAPATILSIN FERYADI YÜKSELDİ ( VİDEO-FOTO)

 

Görüntülenme: 3686 Tarih: 04 Ekim 2019 13:23
MALATYA'DA NATO'DAN ÇIKILSIN KÜRECİK RADAR ÜSSÜ KAPATILSIN FERYADI YÜKSELDİ ( VİDEO-FOTO)

 

 Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi tarafından bugün Malatya Soykan Meydanında 'NATO'ya ve Üslerine Hayır- Siyonist İsrail'in Güvenliğini Sağlayan Kürecik NATO Radar Üssü Kapatılsın' temalı basın açıklaması düzenlendi.

Her ayın ilk Cuma gününde Malatya'da düzenlenen basın açıklamasında bu hafta da 'Kahrolsun Amerika Kahrolsun NATO', 'Kürecik İncirlik Kapatılsın', 'NATO'dan Çıkılsın Üsler Kapatılsın', 'Kahrolsun İsrail', 'Laf Değil İcraat Kürecik'i Söküp At', 'Katil NATO Türkiye'den Defol', 'Siyonist Elçilik Kapatılsın', 'Yemen'e Selam Direnişe Devam' ve 'Gazze'ye Selam Direnişe Devam' sloganları eşliğinde basın bildirisini Oğuz Arslan okudu.

Hükümete Kürecik NATO Radar Üssünü bir an önce kapatması çağrısında bulunulan basın açıklamasının tam metni aşağıdaki gibidir:

Bismillahirrahmanirrrahim.

Değerli basın mensupları ve aziz vatandaşlarımız!

Her ayın ilk cumasında ‘NATO’ya ve Üslerine Hayır’ demek için gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasında yine sizlerin huzurundayız.

Bu, 9. basın açıklamamızda sizlere, Siyonist İsrail’in güvenliğini sağlayan Kürecik NATO Radarı ile ilgili kamuoyunun dikkatinden kaçırılan bazı bilgileri aktarmak istiyoruz.

Bilindiği gibi bu radar üssü, halkımızın tüm itirazlarına rağmen 2012 yılında Kürecik’te kuruldu. 1000 (bin) kilometre yarı çapta her türlü hava aracını belli bir yüksekliğe ulaştığı anda tespit edebilen ABD yapımı AN-TPY-2 Radarı, korsan İsrail’e fırlatılacak her türlü balistik füzeyi algılama vazifesini yerini getiriyor. Büyük Şeytan ABD’nin Kara ve Deniz kuvvetleri için üretilen bu radar, taşınabilme özelliğine sahiptir.

Tasarım amacı karaya yerleştirilip buradan ABD’nin su üstü unsurlarına radar desteği sağlamak ve karaya mevzilendirilmiş uzun menzil hava savunma sistemine atış kontrol görevi icra etmektir. Tespit ettiği balistik füze ve hava aracına füzeyi yönlendirme imkanına da sahiptir. Bu radar, Siyonist İsrail’e atılan bir füzeyi tespit edip füzenin yörüngesini ve düşeceği yeri tanımlar ve bu istihbari bilgileri ABD’nin savaş gemilerine veya karaya yerleştirdiği hava savunma sistemine gönderir. Böylece karşı önleyici füze ateşlenir.

ABD’nin İsrail’in Negev çölüne yerleştirdiği aynı tip radarın konum itibariyle Kürecik’teki radar gibi çalışmasına imkan olmadığı için Kürecik NATO radarı İsrail için hayati önem taşımaktadır.  Mesela İsrail’e atılan 1300 km menzilli bir füze, Kürecik’teki radar tarafından daha 300 km mesafeye ulaşmadan tespit edilecek, füzenin uçuş yörüngesinden İsrail’de düşeceği koordinat hesap edilerek Siyonistlerin 10 dakika içerisinde sığınaklara girmesi sağlanacaktır. Ayrıca Kürecik NATO Radarından gelen istihbaratla ABD ve İsrail ordularına ait karşı önleyici füzelerin bulunduğu bataryalar harekete geçirilecektir.  Görüldüğü gibi Kürecik’teki bu radar Terörist İsrail’e çok kritik bir bilgi vermektedir.

Hatırlanacağı gibi, ABD Savunma Dergisi olarak bilinen Defense News 2014 yılında, İsrail’in Demir Kubbe hava savunma sistemini test ettiğini bu testler sonucunda sistemin Türkiye’de bulunan Kürecik NATO Radar Üssü ile entegre halde çalıştığını yazmıştı. 20 Kasım 2012 tarihinde Gazze’ye yapılan saldırılar sonucunda HAMAS tarafından atılan füzelerin, Kürecik’ten gelen istihbarat bilgisi ile İsrail’in Demir Kubbe sistemi tarafından vurulduğu da dergi tarafından aktarılan bilgiler arasında yer almıştı. Daha önce yapılan denemelerde İsrail savaş uçağından fırlatılan Blue Sparrow 2 füzesi hem İsrail hem de Kürecik radar üssünden anında tespit edilmiş ve savunma sistemleri harekete geçirilmişti. Tatbikatta Kürecik’teki sistem ile İsrail’in Demir Kubbe’sinin hem veri paylaşımı hem de koordinasyonu test edilmişti.

Yani Kürecik’teki radar, İsrail’deki aynı tip iki radarla ve Almanya’nın Ramstayn Üssündeki ana merkezle irtibatlı bir radardır.

Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş’ın verdiği bilgilere göre; bu radarın özelliği ihbar amaçlı kullanılmasıdır, Kürecik’te bulunan radar, NATO’nun hava savunma sistemi kurulu olan üslerine bilgi aktarır. Kürecik’teki radar, Türkiye’ye gelebilecek tehdidi önleyecek durumda değildir. Çünkü Türkiye’de bu radarlarla uyumlu bir hava savunma sistemi yani füze bataryası yoktur. Zaten bu yüzden biz Rusya’dan S-400’leri aldık. Kürecik radarının esas amacı,  Siyonist İsrail’e ve Körfezdeki Arap Krallıklarına gelebilecek olan tehditleri önceden algılayıp oraya gerekli uyarıyı yapmaktır.

Zaten Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin geçtiğimiz aylarda Kürecik NATO Radarıyla ilgili olarak, ‘Bu radar, Türkiye’nin hava savunmasından çok İsrail ve ABD’nin hava savunmasına hizmet eden bir sistem’ demişti.

Esasında Kürecik NATO Radarının ülkemize hiçbir faydası yok tam tersine büyük zararları da var. Bu radarın yaydığı radyasyon hem insanımızı hem de ağaçlarımızı tehdit etmektedir. Uzmanların ifade ettiğine göre, bu radardan yayılan radyasyonun olumsuz etkisi yıllar sonra daha net ortaya çıkacaktır.

Değerli basın mensupları ve muhterem vatandaşlarımız!

Görüldüğü gibi Seyyid Battal Gazi’nin şehrinde kurulu olan bu radar üssü ülkemiz için büyük bir tehlike oluşturuyor. Bu yüzden Kürecik NATO Radar üssü hiç vakit kaybetmeden sökülmeli burada çalışan ABD’li ve İsrailli personel ülkelerine gönderilmelidir.Hükümet bu yanlıştan bir an önce dönmeli ve ülkemizi Siyonist İsrail’e hizmet eden Kürecik NATO Radar Üssü ayıbından kurtarmalıdır.

Biz, bu vesileyle tüm siyasi partileri ülkemizin NATO’dan çıkması ve üslerin kapanması yönünde ortak irade göstermeye ve karar almaya; ayrıca Sivil Toplum Kuruluşlarını, alimleri, aydınları ve kanaat önderlerini siyasi partileri bu konuda cesaretlendirecek açıklamalar yapmaya davet ediyoruz.

Biz, ülkemizde anti emperyalist ve anti Siyonist bilincin artması ve kök salması ve ayrıca Türkiye’nin NATO’dan çıkması ve üslerin kapanması talebimizi gündeme getirmek için her ayın ilk Cumasında burada olacağız  inşallah. Başta siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere toplumun tüm kesimlerini bir kez daha bu önemli konuda harekete geçmeye çağırıyoruz.

Kıymetli basın mensupları ve aziz vatandaşlarımız!

Cumhurbaşkanımızın Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Filistin ile ilgili yaptığı konuşmayı genel hatlarıyla olumlu buluyoruz ve bu söylemin lafta kalmaması ve eylemle desteklenmesi için  hükümetten bir an önce şu somut adımları atmasını bekliyoruz:

1)Filistinli kardeşlerimize on yıllardır zulmeden ve bağrımıza bir hançer gibi saplanan Siyonist İsrail ile Türkiye arasında var olan tüm diplomatik, askeri, ekonomik ve istihbari ilişkilere bir an önce son verilmelidir.

2)Şehitlerimizin kemiklerini sızlatan Mavi Marmara anlaşması hemen lağvedilmelidir.

3)Terörist İsrail’in sınırlarının Kürecik’e kadar uzanmasına sebep olan Malatya’mızdaki NATO Radar Üssü acilen sökülüp atılmalıdır.

Milletimiz bu konularda hükümetten somut icraatlar beklemektedir.

Değerli basın mensupları ve kıymetli vatandaşlarımız!

Son günlerde Yemen’deki yalın ayaklı Müminlerin yani Ensarullah’ın; Vehhabi Suudi Rejimi, Büyük Şeytan Amerika, Terörist İsrail, İngiltere, Almanya, Fransa ve Körfezdeki Arap Krallıkları karşısında kazandığı zaferler tüm özgürlük aşığı anti emperyalist ve anti Siyonist insanları sevindirdiği gibi bizleri de sonsuz sevince gark etmiştir.

İnşallah çok yakında Veysel Karani hazretlerinin torunları olan Yemen Ensarullahı ve müttefiklerinin öldürücü darbeleriyle kutsal topraklarımızı işgal altında tutan ABD ve Siyonist İsrail uşağı Vehhabi Suud Rejimi tarihin çöplüğüne atılacaktır.

Bu arada her zaman olduğu gibi Gazze’de her Cuma günü ikindi namazından sonra sınır boylarına giderek gösteri düzenleyen kuşatma altındaki Gazzeli kardeşlerimizle dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha ilan ediyor ve Malatya’dan Gazze’ye selam gönderiyoruz.

Bedenlerimiz burada olsa da ruhlarımız ve dualarımız Gazzeli kardeşlerimizle beraber inşallah.

1 Kasım Cuma günü NATO’ya ve Üslerine Hayır demek için yine burada buluşmak üzere hepinizi yüce Allah’a emanet ediyoruz.

 

KÜRECİK NATO RADAR ÜSSÜNE HAYIR İNİSİYATİFİ 

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar, ayakkabılar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, gülümseyen insanlar, açık hava

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, Azerbaycan Baliqcilar İttifaqi dahil, gülümseyen insanlar, açık hava

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, açık hava

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, açık hava

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar, yürüyen insanlar, düğün, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar, ayakkabılar ve açık hava

 

 KUDUSGUNU.COM

 

Yorumlar