MAHMUD ABBAS'TAN UYARI: BATI YAKA'NIN İLHAKI DURUMUNDA HİÇBİR ANLAŞMAYA BAĞLI KALMAYIZ

 

Görüntülenme: 1891 Tarih: 05 Mayıs 2020 04:03
MAHMUD ABBAS'TAN UYARI: BATI YAKA'NIN İLHAKI DURUMUNDA HİÇBİR ANLAŞMAYA BAĞLI KALMAYIZ

Özerk Filistin yönetimi başkanı Mahmud Abbas, terör rejimi İsrail'in Batı Yaka'yı işgal altındaki topraklara ilhak etmesi halinde hiç bir anlaşmaya bağlı kalmayacaklarını söyledi.

Abbas, 23 nisan'da da yaptığı açıklamada, Filistin topraklarının herhangi bir parçasının ilhak edilmesi halinde ABD ve İsrail'le aralarındaki tüm anlaşmaları hükümsüz sayacaklarını duyurmuştu.

Abbas, ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla Filistin resmi televizyonunda konuşma yapmış ve "İsrail ve ABD hükümetleri de dahil ilgili tüm uluslararası taraflara, İsrail'in topraklarımızın herhangi bir parçasını kendi topraklarına ilhak ettiğini duyurması halinde eli kolu bağlı durmayacağımızı ve bu iki devletle aramızdaki tüm anlaşmaları hükümsüz sayacağımızı bildirdik" demişti.

"Hiç kimse, dünyanın korona virüsle mücadelesini fırsat bilerek ulusal haklarımızın üstüne konacağını hayal etmesin" ifadesini kullanan Abbas, Filistinlilerin haklarıyla oynamayı ya da ulusal kararlarını ihlal etmeyi düşünenlere karşı her zaman uyanık olacaklarını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 28 Ocak'ta açıkladığı sözde Orta Doğu barış planıyla Washington yönetimi, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'nin "İsrail'e ilhakına" yeşil ışık yakmıştı. 

 

Bu gelişmenin ardından Washington ile Tel Aviv'in ortaklaşa kurduğu komite, sözde barış planına göre Batı Şeria'da "İsrail'e ilhak" edilecek bölgelerin haritalandırılmasına başlamıştı. 

parstoday

Yorumlar