MAHMUD ABBAS POMPEO'NUN HANGİ TALEBİNİ REDDETTİ?

 

Görüntülenme: 1494 Tarih: 28 Haziran 2020 15:51
MAHMUD ABBAS POMPEO'NUN HANGİ TALEBİNİ REDDETTİ?

Filistin özerk yönetimi başkanı Mahmut Abbas, terör rejimi İsrail'in ilhak planıyla ilgili kendisiyle görüşmek isteyen Amerika dışişleri bakanı Mike Pompeo'nun telefon görüşme talebini reddetti.

Siyonist medya kaynaklarına göre, Mahmut Abbas, geçen hafta terör rejimi İsrail ve ABD yetkilileri arasında ilhakla ilgili yoğun telefon diplomasi sırasında kendisiyle telefonla görüşmek isteyen ABD dışişleri bakanı Pompeo'nun görüşme talebini kabul etmedi.

Öte yandan Amerikan casusluk teşkilatı CIA'ya bağlı bazı unsurların geçen hafta içinde Ramullah'ta özerk Filistin yönetiminin bazı yetkilileriyle, ABD ve özerk Filistin arasında ilhak konusunda görüşmelerin yapılması ortamını sağlamak için görüşmeler yaptıkları ama yapılan görüşmelerde  ilhakla ilgili ABD ve Filistin yönetimi arasında görüşmelerin gerçekleşmesinde olumlu sonuç alınamadığı anlaşılıyor.

Bu arada Filistin Özerk Yönetimi, dün yaptığı açıklamada, ırkçı rejimin Filistin topraklarını işgal topraklarına ilhak etmesi durumunda Filistin'de güvenliğinin tehlikeye gireceği konusunda uyarıda bulundu.

Mahmut Abbas daha önce yaptığı açıklamada, terör rejimi İsrail'in ilhak planına karşı çıkmış ve siyonist rejimin bu zamana kadar hiç bir anlaşmaya bağlı kalmadığını bildirmişti.

Bilindiği gibi, ABD Başkanı Donald Trump'ın, ırkçı rejim İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı, sözde Orta Doğu barış planında, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "işgalci İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu.

 

ABD ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon, sözde barış planının ardından söz konusu bölgelerin "ilhakı" için Batı Şeria'da haritalandırma sürecine başlamıştı.

parstoday

Yorumlar