LÜBNAN SAĞLIK BAKANINDAN ULUSLARARASI KURUMLARA FİLİSTİN ELEŞTİRİSİ

 

Görüntülenme: 1695 Tarih: 20 Nisan 2020 00:01
LÜBNAN SAĞLIK BAKANINDAN ULUSLARARASI KURUMLARA FİLİSTİN ELEŞTİRİSİ

Lübnan Sağlık Bakanı Hamd Hasan, uluslararası kurumların korona salgınına karşı mücadeleyi ve özellikle de Filistin mülteci kamplarına yardımı ihmal etmesini eleştirdi.
 
Hamd Hasan, El-Menar tv kanalının dün kendisiyle yaptığı röportajda şu ifadelere yer verdi:
 
"Biz, tüm uluslararası kurumları Lübnan Genel Sağlık Bakanlığı'nın, tüm Filistinli mültecilere ve Suriye'den çıkarılanlara yardım yoluyla koronavirüse karşı mücadele edilmesi için bir proje geliştirilmesi çağrısına karşılık vermekle sorumlu tutuyoruz. Mülteci kamplarının bir zaman ayarlı bombaya dönüşmemesi için buna ihtiyaç var.
 
Biz bugüne kadar Lübnan Sağlık Bakanlığı'nda, insani, ahlaki ve ulusal görev gereği her mülteciye ve zorunlu göçe tabi tutulana Lübnan vatandaşı muamelesi yaptık.
 
Ancak bu söz konusu uluslararası kurumların sorumluluklarını ortadan kaldırmaz. Ne var ki bugüne kadar projeler geliştirilmesi aşamasına gelinmiş değildir."
 
Lübnanlı bakan kendisinin iki gün önce söz konusu kurumlara bir mektup yazarak bu gecikmeye işaret ettiğini belirtti.
 
BM Yakın Doğudaki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı UNRWA'nın Lübnan'daki Filistinli mültecilere ve Suriye'den gelen Filistinlilere henüz bir yardım yapmadığı ve bir yardım programı da ortaya koymadığı, sadece açıklamalarla yetindiği belirtildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar