LÜBNAN DİRENİŞ HAREKETİ LİDERİNDEN KORONAVİRÜS İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

 

Görüntülenme: 2328 Tarih: 30 Mart 2020 17:37
LÜBNAN DİRENİŞ HAREKETİ LİDERİNDEN KORONAVİRÜS İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Lübnan Hzbllhı Genel Sekreteri Syyd Hsn Nsrllh dün önemli bir konuşma yaptı.
Nsrllh, El Menar TV'den canlı yayınlanan konuşmasında, koronavirüs meselesine etraflı bir şekilde değindi.
1992 yılından bu yana milyarlarca dolar kâr eden Lübnan bankalarının borçlularına kolaylık sağlanmasını ve yardım etmesini isteyen Nsrllh, aksi takdirde bu bankaların milyarlarca dolar kârı nasıl elde ettiklerine dair dosyaları açıklamak zorunda kalacağını söyledi. 
Hsn Nsrllh ayrıca zenginlere de çağrıda bulunarak, 'Sizler eğlenceniz için ve seçim zamanında oy satın almak için milyonlarca dolar harcıyorsunuz. Şimdi de paralarınızı bu halk için harcamanız gerekmez mi?' dedi. 
Koronavirüsün tesirlerinin Birinci ve İkinci Dünya Savaşı'ndan daha büyük olacağını ve belki de bu krizin sonucunda yeni bir dünya düzeninin kurulacağını ifade eden Nsrllh şunları söyledi:
'Bu kriz bütün dünyayı sarmış durumda. Bu krizin kültürel, dini, akidevi ve felsefi yönleri tartışılıyor. ABD'nin dağılıp dağılmayacağını bilemiyoruz. AB'nin akıbeti ne olacak? Dünya sağlık sistemi ve kapitalist düzen sorgulanıyor. Bu işin sonunu kestirmek çok zor. Çünkü dünya 100-200 yıldır böyle bir tecrübe yaşamadı. Kendisini süper güç olarak gören ABD'nin ve tüm teknolojik kapasitesine rağmen dünyanın, küçük bir virüs karşısında nasıl aciz kaldığını hep birlikte gördük. Devletler ve şirketler kepenk kapattı. IMF dünyanın iktisadi çöküşünü ilan etti. Şu anda 3 milyardan fazla insan evlerinde hapis hayatı yaşıyor. Yaşanan bu hadiseden ibret almalıyız. Tefekkür etmeliyiz. Allah'a sığınmalıyız. En büyük silah insanın elinde.' 
Nsrllh konuşmasının sonunda Suudi koalisyonun Yemen'e yönelik vahşi saldırısının 5. yıl dönümüne ve Abdlmlk El Hs'nin Filistinli esirler ile ilgili teklifine değinerek şunları ifade etti:
'Yemen halkı kahramanca mücadele etti. Büyük zaferler kazandı. Suud Krallığı bu savaşa son vermelidir. Koronavirüs ile mücadele eden dünya savaşları durdurmayı düşünmektedir. Tüm dünya Yemen savaşının durmasını istemektedir. Ensrllh lideri Abdlmlk El Hi'nin, Suudi zindanlarında kendi esirleri olmasına rağmen, ellerindeki Suudi esirleri Suudi Arabistan'ın tutukladığı Filistinlilerle takas etme teklifi, Yemen halkının Filistin milletinin yanında durduğunu gösteren ahlaki ve insani bir tavırdır.'
Not: Bu haberi Facebookta paylaşırken cezalı duruma düşmemeniz için özel olarak hazırladık. Bu yüzden seyyidin fotoğrafını kullanmadık. 

Yorumlar