LİBYA'DA HAFTER KOMUTASINDAKİ ORDUYU SİYONİST İSRAİL EĞİTİYOR

 

Görüntülenme: 3144 Tarih: 09 Aralık 2019 19:27
LİBYA'DA HAFTER KOMUTASINDAKİ ORDUYU SİYONİST İSRAİL EĞİTİYOR

Katar basınından el-Arabi el-Cedid gazetesi dün Mısır ve Libya'da güvenilir kaynaklara dayanarak verdiği haberde Halife Hafter komutasında olan Libya milli ordusunun Siyonsit rejim tarafından eğitildiğini duyurdu.

Tasnim haber ajansının  Katar basınına dayanarak bildirdiğine göre Halife Hafter yakın zamanda Siyonist rejim güvenlik teşkilatından üst düzey yetkililer ile görüşerek güvenlik konusunda bazı anlaşmalara varmışlardır. 
Habere göre Siyonist rejim subayları, sözde Libya milli ordusunu "meskun mahal çatışması" konusunda eğitecek, böylece onlar Libya'nın başkenti Trablus'u milli vefak ordusunun kontrolünden çıkarabilecektir.
Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve bazı batı ülkelerin desteğinde ülkenin doğu bölgesinde sulta kuran sözde Libya milli ordusu son aylarda ülkenin kuzeyine doğru ilerlemiştir. Hafter bu yıl 4 Nisan tarihinde komutasındaki güçlere başkente saldırma direktifi verdi.
Hafter'in girişimi dünya çapında kınanırken şimdiye kadar 1090 kişinin ölümü ve 5700 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştur.

parstoday

Yorumlar