KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA ONLARCA FİLİSTİNLİ TUTUKLANDI

 

Görüntülenme: 2755 Tarih: 15 Haziran 2020 11:28
KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA ONLARCA FİLİSTİNLİ TUTUKLANDI

Siyonist işgal güçlerinin Filistin'de tutuklama işlemleri devam ediyor. Dün de farklı yerlerde birçok Filistinli işgal güçleri tarafından gözaltına alındı.

İşgal polisinin, dün Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Yafa şehrinde, ikisi çocuk beş Filistinliyi Müslümanlara ait El-İs'af Kabristanı'nın yıkılmasını protesto eylemine katılmalarından dolayı gözaltına aldığı haber verildi. 

Siyonistlere ait Yedioot Aharanoot gazetesinin haber sitesinde işgal polisinin biri 13 diğeri 15 yaşında iki Filistinli çocuğu kabristanın yıkılmasını protesto eylemi esnasında çöp yığınlarını yaktıkları gerekçesiyle gözaltına aldığı haberine yer verildi. Haberde iki gencin polislere taş attıkları bir gencin de polise ait helikopterin üzerine lazer ışığı tuttuğu gerekçesiyle gözaltına alındığı iddia edildi. 

İşgal güçleri dün Kudüs'te de dört Filistinliyi evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldılar. Yerel kaynaklar işgal polisinin iki Filistinli genci Kudüs'ün doğusundaki Ebu Dis Mahallesi'nden, kardeş olan iki genci de şehrin ortasındaki Vadi'l-Cevaz Mahallesi'nden gözaltına aldığını bildirdi. 

İşgal güçleri bir Filistinli genci de dün öğle saatlerinde kardeşinin mahkemedeki duruşmasına katılmasının ardından gözaltına aldıkları haber verildi. Yerel kaynakların verdiği haberlere göre Batı Şeria'nın Cenin bölgesinde bulunan Salim Askeri Mahkemesi'nde işgal yönetiminin istihbarat görevlileri Atiyye Nebhan adlı genci kardeşinin duruşmasına katılmasından sonra gözaltına aldılar. Kardeşi Muhammed'in de bir hafta önce Cenin şehrinde bir çatışma esnasında gözaltına alındığı belirtildi. 

 

Bir başka tutuklama ise Cenin'in güneyindeki askeri kontrol noktasında gerçekleştirildi. İşgal güçlerinin burada Cenin'in batısındaki Keferdan beldesinden olan Kusay Rebi' Mer'i'yi gözaltına aldıkları belirtildi. 

parstoday

Yorumlar