KUDÜS'ÜN KUZEYİNDE KURULACAK YENİ SİYONİST YERLEŞKE TEHLİKESİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

 

Görüntülenme: 2661 Tarih: 22 Şubat 2020 14:43
KUDÜS'ÜN KUZEYİNDE KURULACAK YENİ SİYONİST YERLEŞKE TEHLİKESİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ)'ne bağlı Toprağı Savunma ve Yahudi Yerleşimine Karşı Mücadele Ulusal Ofisi, işgal yönetiminin hayata geçirmeyi düşündüğü, Kudüs'ün kuzeyinde bulunan Kalendiya Havaalanı'nın arazilerine bir yahudi mahallesi inşa edilmesi projesinin Kudüs'ü çevreden tamamen izole etmeyi amaçladığını dile getirdi.
 
Ofis bugün yayınladığı haftalık raporda İsrail İskan Bakanlığı'nın söz konusu havaalanının arazileri üzerine bir yahudi yerleşim merkezi inşa etmek için planları hazırlama çalışmalarını başlattığını dile getirdi. Raporda bu projenin ilhak ve genişleme duvarına kadar ulaşacağı ve böylece yeni yerleşim bölgesinin Kudüs ile diğer Filistin bölgeleri arasına sınır koyacağı dolayısıyla Kudüs'ü buralardan izole edeceği vurgulandı.
 
Netanyahu'nun daha önce birkaç kez dondurduğu bu projenin 1200 dönümlük bir araziye kurulmasının düşünüldüğü, 6 binden fazla yerleşim birimi ve ticari iş yerleri içereceği, 300 bin m2'lik bir ticari merkezinin olacağı 45 bin m2'lik alanının da çalışma organlarına, otele, su depolarına ve diğer iş merkezlerine tahsis edileceği belirtildi.
 
Haftalık raporda ayrıca işgal rejiminin Kudüs'teki yıkım faaliyetlerinden de söz edilerek yıllar önce inşa edilmiş 21 eve yıkılmak üzere kırmızı işaret konulduğuna dikkat çekildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar