KUDÜS ESKİ MÜFTÜSÜNDEN İSLAM DÜNYASINA ÖNEMLİ ÇAĞRI

 

Görüntülenme: 2439 Tarih: 05 Eylul 2020 14:30
KUDÜS ESKİ MÜFTÜSÜNDEN İSLAM DÜNYASINA ÖNEMLİ ÇAĞRI

Mescidi Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Kudüs şehrinin, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Ramallah ve Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta eş zamanlı düzenlenen toplantıya katılan Filistinli grupların desteğine ihtiyaç duyduğuna vurgu yaptı.
 
Eski Kudüs-Filistin Müftüsü olan ve hâlihazırda Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevini yürüten Şeyh Sabri, Kudüs konusunda faaliyet gösteren dernek, vakıf ve kuruluşların her türlü desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Şeyh Sabri ayrıca, Kudüs şehrinde oturan Kudüslülerin de eğitim, insani yardım ve barınma gibi ihtiyaçlarının giderilmesinin bütün Müslümanların görevi olduğuna dikkat çekti.
 
Kudüs kentinin Filistin davasının özü olduğunu aktaran Şeyh Sabri, “Kudüs olmadan devlet olunmaz. Filistinli grupların genel sekreterlerinin katılım sağladığı toplantıda alınan kararların kâğıt üstünde kalmamasını temenni ediyoruz.” dedi.
 
Diğer taraftan Hamas ve İslami Cihad'ın yanı sıra Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) bünyesindeki 12 grubun liderlerinin katıldığı toplantının kapanış bildirisinde İsrail'le mücadelede "en uygun" seçenek olarak çok yönlü direnişin etkinleştirilmesinin kabul edildiği belirtildi.
 
 Bildiride ayrıca, çok yönlü direnişi komuta edecek bir ulusal komite kurulmasına ve bu direnişin devam etmesi için tüm ihtiyaçların karşılanmasına karar verildi.
 
Toplantının ardından Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum yazılı açıklama yaptı.
 
Berhum, Filistin meselesinin içinden geçtiği bu zor dönemde tüm grupların liderlerinin toplantıya katılmasının ve burada direniş ve birlik olma konusunda alınan kararların, ulusal ilişkilerde stratejik bir dönüşüm ve siyasi bölünmenin sonlandırılması yolunda atılmış büyük bir adım olduğunu belirtti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar