KORSAN İSRAİL TARİHİNDE İLK KEZ BÖYLE BİR OLAY GERÇEKLEŞECEK

 

Görüntülenme: 1855 Tarih: 12 Aralık 2019 13:52
KORSAN İSRAİL TARİHİNDE İLK KEZ BÖYLE BİR OLAY GERÇEKLEŞECEK

İsrail işgal yönetiminin parlamentosu durumundaki Knesset'in dün gece yarısından sonra parlamentonun ilga edilmesi ve önümüzdeki Mart ayının 2'sinde seçimlere gidilmesiyle ilgili iki yasa teklifini kabul etmesinden sonra bir yıl içinde üçüncü genel seçim gerçekleştirme kararı almış oldu. Bu ise İsrail işgal devleti tarihinde ilk kez gerçekleşen bir olay. 
 
Birinci erken genel seçimlerden sonra siyasi partilerin koalisyon hükümeti kurma konusunda anlaşamaması üzerine ikinci erken genel seçime gidilmiş ancak bu seçimlerden sonra da bir koalisyon hükümeti oluşturulması için ittifak sağlama çabaları sonuçsuz kalmış ve İsrail parlamentosundan bir hükümet formülü çıkarılamamıştı. Bu yüzden parlamentonun ilga edilmesi ve yeniden seçime gidilmesi kararı verildi. 
 
İsrail yasalarına göre cumhurbaşkanı tarafından görevlendirilen parti genel başkanlarının başarısız olmaktan dolayı görevleri iade etmelerinden sonra bir kişinin hükümet kurmaya yetecek kadar imza toplaması için verilen süre dün gece yarısı bitti. Dolayısıyla parlamentonun ilga edilmesi ve yeniden genel seçimlere gidilmesi zorunlu hale geldi. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar