KORSAN İSRAİL KUDÜS VALİSİNİ ŞARTLI OLARAK SERBEST BIRAKTI

 

Görüntülenme: 2918 Tarih: 22 Kasım 2019 05:04
KORSAN İSRAİL KUDÜS VALİSİNİ ŞARTLI OLARAK SERBEST BIRAKTI

İsrail işgal yönetiminin, dün sabah Mescidi Aksa'nın güneyindeki Silvan mahallesinde bulunan evinden gözaltına aldığı Filistin'in Kudüs Valisi Adnan Gays'ı şartlı olarak serbest bıraktığı haber verildi. 
 
Filistin resmi haber ajansının web sitesinde yayınladığı habere göre işgal yönetimi Kudüs'teki Eğitim ve Öğretim Müdürü Semir Cibril'i ve Kudüs'teki Öğrencilerin Velileri Meclisi Başkanı Ziyad Şimali'yi de belli şartlarla serbest bıraktı. 
 
Resmi haber ajansının Esir Kulübü'nün avukatı Mufid El-Hac'dan naklettiğine göre işgal yönetiminin merkezi mahkemesi Cibril ve Eş-Şimali'nin belli şartlarla serbest bırakılmalarını onayladı. İleri sürülen şartların ise 7500 şikel (12500 lira) mali güvence verilmesi, ayrıca 20 bin şikel (33250 lira) kişisel olarak veya üçüncü taraf adına güvenceye imza atılması olduğu belirtildi. Mahkeme ayrıca bu kişilerin bu ayın 28'ine kadar ev hapsinde tutulmalarına, gelecek ayın 12'sine kadar da iş yerlerinden uzak tutulmalarına, soruşturma dosyasında adları geçen herhangi bir kişiyle irtibata geçmelerinin ve kişisel bilgisayar ya da telefonlarını kullanmalarının engellenmesine karar verdi. 
 
İşgal güçleri 21 Kasım Perşembe günü Adnan Gays'ın evine baskın düzenlemişti. Ayrıca Eğitim ve Öğretim Müdürlüğü ile Filistin televizyon kanalının binalarına baskın düzenleyerek buraların altı ay süreyle kapatılmasına karar vermişlerdi. 
 
İşgal rejimi Kudüs'te herhangi bir kurumun Filistin Yönetimi ile irtibatı olduğunu ileri sürdüğü takdirde çalışmasına engel oluyor. 
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar