KORSAN İSRAİL KUDÜS'TE 11 BİN YERLEŞKE İNŞA EDECEK

 

Görüntülenme: 3030 Tarih: 28 Kasım 2019 19:09
KORSAN İSRAİL KUDÜS'TE 11 BİN YERLEŞKE İNŞA EDECEK

İşgal rejimi medya kaynakları, işgal hükümetinin Kudüs’ün kuzeyinde Yahudi yerleşimciler için 11 bin yeni konut inşa etmeyi planladığını açıkladı.
 
Israel Hayom gazetesinin bugünkü sayısında yayınlanan ve Quds Press Haber Ajansı tarafından tercüme edilen habere göre, İsrail İnşaat ve İskan Bakanlığı, Kudüs’ün kuzeyindeki Atarut sanayi bölgesinde 11 bin konuttan oluşan yeni bir Yahudi mahallesi inşa edilmesi için plan hazırladı.
 
Haberde, yeni Yahudi mahallesinin Kudüs ve Ramallah arasındaki Kalandiya Havaalanı arazisi üzerinde kurulacağı ifade edildi.
 
Gazete, planın daha önce siyasi baskılar sebebiyle durdurulduğunu fakat bugün Batı Yaka’da Yahudi yerleşimini destekleyen ABD Başkanı Donald Trump sayesinde hayata geçirilmesinin mümkün olduğunu yazdı.
 
Haberde ayrıca, yeni Yahudi mahallesi planının birkaç ay içinde onay için Planlama ve İnşaat Komitesi’ne sunulacağı kaydedildi.
 
Projenin Kudüs’teki işgal belediyesi başkanı Moshe Lion, işgal hükümeti Kudüs İşleri Bakanı Ze’ev Elkin ve belediyedeki muhalif üyeler tarafından dahi desteklendiğini belirten Israel Hayom gazetesi, Trump yönetiminin Atarut’ta inşa edilecek konutlara itiraz etmeyeceğine inanıldığını yazdı.
 
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Batı Yaka’daki Yahudi yerleşkelerini artık yasa dışı görmediklerini söylemişti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar