KORSAN İSRAİL'İN İDARİ TUTUKLULUK ZULMÜ DEVAM EDİYOR

 

Görüntülenme: 2065 Tarih: 22 Temmuz 2020 02:42
KORSAN İSRAİL'İN İDARİ TUTUKLULUK ZULMÜ DEVAM EDİYOR

Filistin Esirler Araştırma Merkezi, işgalci İsrail rejimine bağlı askeri mahkemelerin, 2020 yılının başından bu yana 557 Filistinli vatandaş hakkında “idari tutukluluk” adı altında tutuklama kararı verdiğini açıkladı.
 
Esirler Araştırma Merkezi medya sözcüsü Riyad el-Eşkar, 2020 yılının başından bu yana İsrail hapishanelerinde tutuklu olan 366 Filistinli esirin idari tutukluluk süresinin 6’aya kadar uzatılıp yinelediğini belirtirken, çoğunun özgürleştirilmiş eski esir olan 191 Filistinlinin ise idari tutukluluk adı altında tutuklandığını açıkladı.
 
Riyad el-Eşkar, Birleşmiş Milletler de dâhil olmak üzere birçok uluslararası kurumlar tarafından Filistinli esirlerin serbest bırakılmasına yönelik yapılan çağrılara ve koronavirüs salgın tehdidinin hızla yayılmasına rağmen işgalci İsrail’in, idari tutukluluk adı altında Filistinlileri esir etmeye devam ettiğini söyledi. 
 
Diğer yandan Riyad el-Eşkar, İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli esir İbrahim Fadi ile Adâ Şehade’nin, zulümde sınır tanımayan İsrail’in ilgili makamlarının haklarında verdiği idari tutukluluk cezasını protesto amacıyla yaklaşık bir aydır açlık grevinde olduklarını belirtti.
 
İşgalci İsrail hapishanelerinde hâlihazırda, çoğu özgürleştirilmiş eski esir olan 400 Filistinlinin idari tutuklu olduğunu belirten Riyad el-Eşkar, aralarında milletvekillerinin, bayanların ve çocukların da bulunduğuna dikkat çekti.
 
İsrail, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor.
 
Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar