KORSAN İSRAİL'DE HÜKÜMET KRİZİ BÜYÜYOR

 

Görüntülenme: 2119 Tarih: 18 Kasım 2019 11:06
KORSAN İSRAİL'DE HÜKÜMET  KRİZİ BÜYÜYOR

Erken genel seçimlerden sonra İsrail parlamentosunda ortaya çıkan aritmetiğin belli bir kesimin koalisyon oluşturmasını zorlaştırması, parlamentoda en fazla sandalyeye sahip olan Likud Partisi ile Mavi - Beyaz İttifakı'nın da aralarında anlaşamamaları üzerine ortaya çıkan azınlık hükümeti fikrine İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin karşı çıktı. 
 
Rivlin'in yaptığı açıklamada azınlık hükümeti kurulmasına karşı olduğunu ve böyle bir hükümetin yaraların üstünü kapatamayacağını söylediği haber verildi. İsrail Genel Radyosu'nun bugün yayınladığı haberde Rivlin'in bu konudaki açıklamasını Mavi - Beyaz İttifakı'nın lideri Benny Gantz ile görüşmesi esnasında yaptığı ifade edildi. 
 
Söz konusu radyo Rivlin - Gantz görüşmesi hakkında bilgi sahibi olan kaynaklara dayandırdığı haberinde Rivlin'in hükümet dışından bir listenin desteğiyle kurulacak azınlık hükümetinin iyi bir seçim olmayacağını belirttiği ve azınlık hükümetinin görevini tam olarak yerine getiremeyeceğini dolayısıyla İsrail toplumunda ortaya çıkan yaraların da üstünü kapatamayacağı kanaatinde olduğunu söylediği vurgulandı. 
 
Rivlin'in birlik hükümeti yani Likud ile Mavi - Beyaz İttifakı koalisyonu kurulması fikrinde ısrarlı olduğunu söylediği ve bunun için de Gantz'ı böyle bir şeye imkan sağlamaya teşvik ettiği belirtildi. 
 
Yine aynı radyonun haberinde siyonistlere ait Demokratik Cephe'nin lideri Nitzan Horowitz'in ise 'birlik hükümeti' planının bir fantazi olduğunu ve bu planın artık tamamen çökmüş durumda olduğunu söylediğine dikkat çekildi. Horowitz'in çözüm için üçüncü bir erken genel seçime gidilmesine ihtiyaç olduğunu düşündüğünü, çünkü Netanyahu'nun başbakanlık koltuğunu boşaltma niyetinde olmadığının görüldüğünü belirttiği dile getirildi. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar