KNESSET ÜYESİ: GAZZE'Yİ HAMAS'IN ELİNDEN ALIP EBU MAZEN'E VERMELİYİZ

 

Görüntülenme: 2779 Tarih: 21 Ağustos 2019 21:38
KNESSET ÜYESİ: GAZZE'Yİ HAMAS'IN ELİNDEN ALIP EBU MAZEN'E VERMELİYİZ

Siyonist rejim Knesset üyelerinden biri yaptığı açıklamada şunlara değindi: İsrail emniyet güçleri, Gazze'de Hamas'ı yok ettikten sonra bölgenin kontrolünün bir kez daha Ebu Mazen'e bırakılması gerektiğine inanıyor.

Qodsna'nın haberine göre, Siyonist ordu yedek kuvvetler komutanlarından general Uzi Diyan şöyle dedi: İsrail güvenlik birimleri yöneticileri Hamas'ın yok edilmesi ve Gazze'de onun yerine Ebu Mazen'in olması önerisini sundular.

Siyonist İsrail Kanal 7 televizyonunun haberine göre, Knesset üyesi de olan Uzi Diyan sözlerine şunları da ekledi: Bizler, Gazze'yi tekrar işgal edersek ve İsrail bölgeye giriş sağlarsa Hamas'ı ortadan kaldırmak zorundayız. Bana göre Hamas'ı ya da komutanlarını yok etmek arasında bir fark yoktur. Zira hepsi birer komutan ve bunu dürüstçe ifade etmek gerekir.

Diyan, ayrıca İsrail'in Hamas'ı yok ettikten sonraki planı için de şöyle konuştu: Gazze'nin kontrolünün kimin elinde olacağını biz belirlemiyoruz. Ancak İsrail emniyet müdürlerinin Hamas'tan sonra Gazze'nin kontrolünün Ebu Mazen'e devredilmesi önerisinde bulunduğunu duydum.

Knesset üyesi şunları ifade etti: Bizler bundan önce de aynı durumda idik ve Gazze'nin kontrolünü Ebu Mazen'e bırakmıştık. Ancak kısa bir süre sonra bunu kaybetti. Cevabı oldukça zor bir soru; Hamas'ın yerine kim gelecek? Bilmiyorum. Ama buradaki asıl önemli konu Hamas'ın kendisidir ve onun yerine geçecek olan da, İsraillilerin güvenliği için çabalayan insanların ve Hamas kaynaklı çatışmaların sorunları ile karşı karşıya kalacaktır.

kudusgunu.com

Yorumlar