KERAME KAPISI KAPATILDI

 

Görüntülenme: 1964 Tarih: 10 Mart 2020 11:25
KERAME KAPISI KAPATILDI

Filistin Yönetimi'ndeki Geçiş Kapıları ve Sınırlar Komisyonu, Filistin'in Ürdün'le bağlantısını sağlayan Kerame kapısının dün akşamdan itibaren Filistin'in bütün vilayetlerinden çıkışa kapatıldığını açıkladı.
 
Komisyon konuyla ilgili kısa açıklamasında şu ifadeye yer verdi: Kapatma işlemi bu andan itibaren yeni bir açıklamaya kadar geçerlidir. Bu arada vatan toprağına gelişler aynı olduğu şekliyle devam edecektir.
 
Kararın Batı Yaka bölgesinde korona virüsüne yakalananların sayısının 26'ya ulaşmasından sonra bu virüsün daha fazla yayılmasını önleme amacıyla verildiği belirtildi.
 
Hükümetin resmi sözcüsü İbrahim Melham da yaptığı açıklamada dün Filistin'de 6 yeni korona virüsü bulaşması vakasının tespit edildiğini, beş yeni vakanın Beytüllahim'de bir vakanın da Tulkerem'in ilçesi Ertah mıntıkasında görüldüğünü bunlarla birlikte Batı Yaka bölgesindeki virüs vakasının 26'ya çıktığını belirtmişti.
 
Filistin Başbakanı Muhammed İştiye de dün Bakanlar Kurulu toplantısının açılışında yaptığı açıklamada; "137 yeni örnek inceleniyor. Beklentimiz zamanın geçmesiyle birlikte virüs vakalarının da artabileceği yönündedir" demişti.
 
Filistin Yönetimi geçtiğimiz cuma günü de korona virüsü sebebiyle Filistin topraklarında bir ay süreyle olağanüstü hal uygulaması ilan etmişti.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar