KAYS HAZALİ: DİRENİŞ ABD İLE MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEK

 

Görüntülenme: 1927 Tarih: 28 Haziran 2020 14:23
KAYS HAZALİ: DİRENİŞ ABD İLE MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEK

Irak’ın Asaib’ul Hak Hareketi Genel Sekreteri Kays Hazali, hiç kimse direniş güçlerini Amerikalı terörist askerler Irak topraklarının terk edinceye dek bu canilerle mücadele etmekten vazgeçiremeyeceğini vurguladı.

Asaib’ul Hak Hareketi Genel Sekreteri Kays Hazali, Cuma günü Amerikalı terörist askerlerin Irak Hizbullah Tugayları’nın üssüne düzenledikleri saldırıya gösterdiği tepkide, ecnebi odakların Haşdi Şabi güçlerine darbe indirme peşinde olduklarını belirtti.

Hazali, Amerikalı terörist askerlerin Irak’ta varlığı işgal sayıldığını, nitekim Irak parlamentosu bu askerlerin Irak’tan çekilmesini onayladığını kaydetti.

Irak direnişine bağlı hiç bir grup Bağdat’ın Yeşil bölgesinde yer alan devlet kurumlarını hedef almadığını kaydeden Hazali, Haşdi Şabi üssüne saldırmak ve bazı üyelerini tutuklamak büyük bir isyan olduğunu ve asla iyi sonuçları olmayacağını vurguladı.

Amerikalı terörist askerler Cuma günü 40 zırhlı araç eşliğinde Bağdat’ın Ed’dora bölgesinde Hizbullah Tugayları’na ait üsse saldırdı ve Ketaib Hizbullah hareketinin 13 komutanını ve üyelerini tutukladı.

 

Öte yandan Iraklı direniş gruplarının tek yürek sergiledikleri tepki, tutuklanan kişilerin kısa sürede serbest bırakılmalarına vesile oldu.

parstoday

Yorumlar